Skocz do zawartości

[rower] Pomoc w wyborze

hajcu

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Mam do wydania maksymalnie 1200zł - 1400zł. Chciałbym kupić rower dla siebie 80kg wagi. Zastanawiałem się nad firmą Kross albo Merida. Co radzicie, jestem kompletnie zielony w temacie, wiec zdaje się na waszą wiedze. Ps. zastanawiałem się też nad kupnem uzywanego w tej cenie, ale za bardzo nie wiem czego szukać.

Napisano

Planuje jeździć nim z reguły po mieście, chodniki, asfalt. Może czasami jakiś teren ale to raczej polne drogi, a nie wertepy. A i tak jak zaznaczyłem mam niewiele ponad 80kg wagi i 180cm wzrostu, z jaką ramą muszę szukać ?

Napisano

Ja zaproponuję rower miejski Maxim Classic 323 rocznik 2010 z 7 biegową przekładnią planetarną w tylnej piaście (Nexus 7), który jest bardzo praktyczny i najlepiej się sprawdzi w głównym zastosowaniu, a jednocześnie nie wykluczy jazdy po polnych drogach (za 1399 zł szukaj w www.rower.com.pl) lub rocznik 2011: http://roweroteka.pl/Rower_miejski_Maxim_323_7_biegowy_2011-1219.html

Wielkość ramy raczej powinna być w przedziale 20” - 22” – zalecam jednak jakieś realne sprawdzenie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...