Vitaliss Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Wymieniam w rowerze napęd i jako że w niedługim czasie trzeba by wymienić również hamulce postanowiłem to zrobić 'za jedna robotą'. No i mam dylemat co zrobić. Przewiduje dwie opcje i proszę was o radę i sugestie co wybrać. Komplet przód/tył chce kupić za około 150 zł. Nie jest to rower wysokiej klasy żeby do niego dokładać niewiadoma ile. Dokładania większych pieniędzy jest po prostu nieopłacalne 1. Co możecie powiedzieć na temat takiego lub takiego wynalazku? Teraz mam jakieś 'noł nejmy' przejechałem na nich 7tys km i poza wymianą klocków spisywały się bez większych zastrzeżeń. Druga opcja jest taka: Obecne tarcze które mam są w bardzo dobrym stanie (160mm). Może by dokupić same zaciski np takie Ewentualnie jakie inne? Chciałbym zostać przy tarczówkach dlatego proszę o sugestie i porady z tego zakresu. Jeździ mi się dużo lepiej niż z V-brakami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Kup BB i będziesz zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Również polecam BB5 sam takie posiadam i jestem z nichbardzo zadowolony. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Vitaliss Napisano 24 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Powiedzcie które klocki do niego pasują no i jakie są koszta tych klocków? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p3m0 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 a Ja polecam hamulce typu V ( tylko z wyższej półki ) np avid ; ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
senjiro Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 Najtańsze zamienniki dostaniesz już w cenie 30-40zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adas651 Napisano 24 Maja 2011 Udostępnij Napisano 24 Maja 2011 BB7 znacznie lepszy poszukaj sobie tez jakiegoś Hayesa MX 1/2/3 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 25 Maja 2011 Udostępnij Napisano 25 Maja 2011 BB7 nie kupi za 150zł Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Tom3 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 jak nie? jak tak: http://hermesbike.pl/hamulce-avid-bb7-p-155.html 135zl Ewentualnie tutaj z tarczami, z małą dopłatą ktoś sprzedaje http://allegro.pl/nowy-hamulec-tarczowy-tyl-avid-bb7-185-mm-i1626404578.html i przód również posiada Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.