Skocz do zawartości

[v-brake]Klocki, a obręcz.

Hubi

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam,

od lutego mam Northteca Caledona: http://www.northtec-bike.com/pl/rowery-2010/rowery-cross/29-caledo-alivio Po miesiącu na klockach rowerowych pojawiły się metalowe elementy. Stwierdziłem, że to kawałem na którym trzyma się guma wystaje. Z tyłu wymieniłem, na takie z roweru ok. 100km normalnego użytkowania. I znowu po półtora miesiąca się to pojawia.

Jest złe koło?

Złe były hamulce, a "nowy" akurat się zużył?

Proszę o pomoc.

Napisano

to są po prostu opiłki ścierającej się obręczy, przezywałem podobny horror na początku rowerowania i znalazłem bardzo miękkie klocki: Accent efekt z opiłkami znikł a obręcz mam naprawdę miękka :D

Napisano

klocek po mocniejszym wytarciu pokazuje kawalki metalu ktore sa zalane w gumie i ktore trzymaja mase . po wytarciu gum potrafia niezle heblowac obrecz. jesli to nie opilki to moze wlasnie metal zatopiony w gumie?

Jesli klocek szbko sie sciera to moze masz za miekka mieszanke. lepiej wymieniac klocki niz obrecz :)

Napisano

To na pewno elementy klocków. Tylko jakie piszecie, że bardzo miękkie, a potem bardzo twarde. Co wybrać?

Napisano

kupiłem dzisiaj kolejne accenty poprzednie założyłem w zimie dotrwały do dziś, miękki klocek szybciej sie ściera mniej zabija obręcz więc jak kto woli :D

Napisano

Dzięki. Fajne te wkładki, jak nie to kupię sobie porządne klocki. Do zamknięcia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...