pawel199224 Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Witam. wiem że ten temat pojawiał sie pewnie na tym forum wiele razy ale starałem sie robić tak jak w tych tematach i nie pomogło. ostatnio pękła mi rama da bomba i postanowiłem że założe cały osprzet do stalowej magnuma tylko po to zeby jexdzić dopuki nie kupie czegoś nowego. Przełożyłem tylne koło z kasetą, korbe i łancuch. Problem jest taki ze mniej wiecej na srodkowych przełożeniach łańcuch przeskakuje na podjazdach i mocniejszej jeździe. Na starej ramie to sie nie działo. Sprawdałem czy ogniwa w łancuchu sie czasem nie zaklinowały jak go skuwałem ale sa dobre. Korba nie jest wyrobiona i według gości ze sklepu rowerowego cały naped jest w dobrym stanie. Co moze być przyczyną tego przeskakiwania???? możliwe jest to ze mam za szeroką tylną piaste i troche rozgieła rame czy może to wina przerzutek??? osprzet to: -kaseta sram 5.0 (8 rzedowa) -przerzutka alivio -korba fsa alpha drive (isis) -łancuk shimano. Jesli trzeba to zrobie zdjecia kasety i korby to sprawdzicie czy nie śa wyrobione.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.