GChmiel Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witam, Posiadam Krossa A2 z odkręcającą się, zjechaną już korbą. Jedyna możliwość na normalną jazdę to wymiana korby (wraz z suportem). W skrócie to chciałbym nową korbę o blacie 48, suport do niej i przednią przerzutkę obsługującą 48zębów (teraz SR Suntour top swing max 42). Byłoby dobrze jakbym zmieścił się w 150zł, ale widzę, że to będzie ciężkie z dobrej klasy sprzętem. W grę wchodzą sklepy internetowe, ale najlepiej odbiór w okolicach Katowic. Części nowe. Upatrzyłem sobie korbę FC-M411 Alivio. Czy będzie pasować do ramy Level A2? Sklep w którym kupuję (z racji możliwości odbioru osobistego): http://www.sparrow-bike.pl/sklep222/index.php?p=productsMore&iProduct=196&sName=shimano-korba-fc-m411 Jaka długość suportu do tej korby? Z tego co czytałem to 126mm powinna być OK, ale nie jestem pewny. http://www.sparrow-bike.pl/sklep222/index.php?p=productsMore&iProduct=830&sName=shimano-suport-bb-un26 Przerzutka przednia Altus "dual pull", więc chyba bezproblemowo. http://www.sparrow-bike.pl/sklep222/index.php?p=productsMore&iProduct=985&sName=shimano-przerzutka-fd-m311-altus -39.99 Przyznam, że jestem prawie zdecydowany, ale chcę się jeszcze dowiedzieć czy to będzie do siebie pasowało i czy nie da się taniej. 170zł to jednak dużo jak na nagłą wymianę... Z góry dzięki za wszystkie podpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukas85 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Co do przerzutki, to na allegro da się kupić przerzutkę lx za ok 35 zł, choć aktualnie nic nie ma, to warto poczekać chwilę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GChmiel Napisano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Czy jest duża różnica w pracy przedniej przerzutki? Chodzi o porównanie Acery do LX. Jak na razie i tak głównie korzystam z największego przełożenia z przodu, więc nie wiem czy wykorzystam "możliwości" LX (Chociaż po przeskoku z 42 na 48 pewnie zacznę używać niższej, żeby nie zajechać łańcucha przełożeniami 3-1, 3-2). Zapomniałem jeszcze podać, że z tyłu mam 8 biegowe alivio jakby coś, a poprzednia korba to Suntour X-flow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
pawel199224 Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Czy jest duża różnica w pracy przedniej przerzutki? Chodzi o porównanie Acery do LX. Jak na razie i tak głównie korzystam z największego przełożenia z przodu, więc nie wiem czy wykorzystam "możliwości" LX (Chociaż po przeskoku z 42 na 48 pewnie zacznę używać niższej, żeby nie zajechać łańcucha przełożeniami 3-1, 3-2). Zapomniałem jeszcze podać, że z tyłu mam 8 biegowe alivio jakby coś, a poprzednia korba to Suntour X-flow. chcesz powiedziec że jezdzisz z przodu na najwiekszym blacie i z tyłu na najlżejszym biegu ???? wspołczuje łancuchowi pracy przy takim skosie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GChmiel Napisano 23 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Właśnie staram się tego unikać i chodzi mi o to, że po przeskoku na wyższy blat, będę musiał używać niższego przełożenia z przodu, aby właśnie nie wykrzywiać nadmiernie łańcucha. Spokojnie staram się być dla niego delikatny Czy ten suport 126mm będzie odpowiedni? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.