abrakadabra Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Poszukuję lekkiego schronienie na tegoroczne rowerowe wakacje. Czy ktoś używał może poncho-namiotu Arizzon? Znalazłam filmik z jego rozstawiania na youtube Producent podaje, że poncho-namiot waży 430 g + 230 g maszty. Zastanawia mnie czy opcja poncho spisałaby się jako ochrona przed deszczem w trakcie jazdy. Z opisu wynika, że "Dzięki przemyślanej konstrukcji, użytkując poncho-namiot jako poncho, nie mamy problemu z fruwającymi niepotrzebnymi płachtami materiału". Kurcze, waga jest naprawdę niska i konstrukcja powinna mi zapewnić wystarczającą prywatność w rozwydrzonej grupie, z którą jadę
Patryke Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Tutaj masz wszystko bardziej szczegółowo opisane: http://www.tactical.pl/forum/index.php/topic,58476.0.html Ogólnie materiał jest naprawdę rewelacyjny - super lekki i wytrzymały, zajmuje niewiele miejsca, ale tylko ta cena...
abrakadabra Napisano 24 Maja 2011 Autor Napisano 24 Maja 2011 Taa... widziałam cenę. Zakładam jednak, że ten wynalazek jest na długie rowerowe, i nie tylko, lata. Co mnie zachęca to waga, objętość i opcja poncho.
Patryke Napisano 25 Maja 2011 Napisano 25 Maja 2011 Jak cena Ciebie nie zniechęca to brałbym to z miejsca - w tym projekcie nie było kompromisów na budżetowe materiały i dlatego pewnie tak wyszło. Ewentualnie jakby Ci tak bardzo nie zależało na opcji poncho to ciekawy patent jest z tropikiem Fjord Nansen Faroe Out za 200 zeta - pomieści 2 os, a waży niecały kilogram ze szpilkami i nie potrzebuje stelaża.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.