julaswdx Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Witam, kupował ktoś może ostatnio sprzęt w crc, zamierzam zrobić w nim zakupy bo wiadomo promocje mają super, tylko poszukałem sobie opinii na ich temat i zazwyczaj opinie to 5 lub 1 gdzie ludzie skarżą się, że pomimo statusu stock danego przedmiotu czekali na niego bardzo dlugo. Jak to u was było podczas zakupów? Pzdr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Jesli chcesz byc pewien ze sprzet jest "in stock" to zadzwon i zapytaj. Zlozylem tam w sumie 32 zamowienia i raz realizowalem gwarancje. Nigdy nie bylo z nimi wiekszych problemow, czasami maja 1-2 dniowy poslizg przy wysylce, ale nawet jesli to dzwonie do nich i marudze, a oni zazwyczaj dorzucaja voucher na 5 czy 10 funtow w ramach wynagrodzenia... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
eth Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Może ktoś chce dorzucić się do wspólnego zamówienia na CRC? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
gruber69 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja napiszę coś od siebie. Chciałem kupować w CRC ale ostatecznie wybrałem sklep Merlin Cycles, a to dlatego, że po rejestracji wskakuje 10% rabatu na wszystkim i powyżej 100 funtów wysyłka za friko. I lepiej nie dopłacać do szybszej opcji bo i tak wyślą po swojemu. To jedyne zastrzeżenie. Paczka dotarła po 5 dniach. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 20 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 20 Lipca 2011 Myślałem o zamówieniu w CRC, ale najprawdopodobniej nie będzie mnie w tygodniu potencjalnego dostarczenia towaru... jak to w takim wypadku wygląda, czy za naszą granicą paczka przechodzi w ręce Poczty Polskiej - i po prostu zastanę awizo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
miskov17 Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Paczka wyjeżdża z UK za pośrednictwem Parcel force, na kontynencie przejmuje ją GLS i to on rozwozi paczki po Polsce. W Twojej sytuacji najlepiej byłoby się umówić np. z sąsiadem, żeby Ci odebrał paczkę i tyle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lajtspid Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Kupowałem 3 razy. Złego słowa nie powiem. Paczki dochodzą w ciągu kilku dni roboczych. Mają czasem bardzo dobre promocje i wyprzedaże. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Jak wyżej, sklep godny polecenia. Jeśli jeszcze trafi się z wysyłką (cenowo) to można kupić niektóre rzeczy relatywnie tanio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Miskov, dzieki Chociaż już zamówiłem, zobaczymy jak to będzie... skoro to kurier to pewnie będzie się można jakoś dogadać co do odbioru. qball - wysyłka do Polski to 5 funtów (dopiero jak wziąłem więcej rzeczy to podskoczyła mi do 10ciu), więc tyle co kurierem z Polski Dodam jeszcze, że przy płatności paypalem pieniądze dochodzą prawie natychmiast - ja dopiero załozyłem tam konto dopiero koło południa, a towar został wysłany tego samego dnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
qball Napisano 22 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 22 Lipca 2011 Moja ostatnia paczka doszła jako zwykły list (a wielkości prawie pudła na tv).. także nie zdziw się czasem jak dostaniesz awizo na list nie polecony Przy czym wysyłałem nie do PL lecz do DE. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Brooce Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 W skrzynce znalazłem awizo Poczty Polskiej @Miskov17 - moje zamówienie zostało wysłane poprzez Royal Mail (ekonomiczna paczka, brak 'tracking number'). Być może Parcel Force przekazałoby je firmie kurierskiej... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
1415chris Napisano 6 Sierpnia 2011 Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2011 Dla informacji: Wysylajac gdziekolwiek z uk nie ma przesylek typu "polecony" i tracking. Tracking jest tylko do momentu kiedy przesylka opuszcza wyspe, wiec zupelnie nie ma sensu za to dodatkowo placic. Jedynymi opcjami sa "airmail", i "surface mail" z mozliwoscia "signed for". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
McWolf Napisano 7 Października 2011 Udostępnij Napisano 7 Października 2011 Dla wielu krajów dostępny jest także parcelforce/gls. I tu można śledzić przesyłkę przez cała jej drogę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.