tomon Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Cześć mam okzaje kupić poniżsy rower http://imageshack.us/m/691/6062/1612742283.jpg RAMA: CUBE AMS COMP ALUMINIOWA 20" AMORYZATOR PRZEDNI: ROCK SHOX REBA REGULACJA SKOKU 85 100 115 Z BLOKADA, MANETKA NA KIEROWNICY DAMPER: MANITOU RADIUM RL HAMULCE: MAGURA LOUISE PRZERZUTKA PRZEDNIA: SHIMANO DEORE XT PRZEZUTKA TYLNIA: SHIMANO DEORE XT MANETKI: SHIMANO DEORE XT KORBA: SHIMANO (MODEL LEPSZY NIZ DEORE) 44 32 22 ZEBY PIASTA PRZEDNIA: SHIMANO DEORE XT PIASTA TYLNIA: MAGURA FUN OBRECZE: RIGIDA DB TAURUS 2000 SZPRYCHY: DT KASETA: SHIMANO DEORE XT LANCUCH: SHIMANO DEORE XT KIEROWICA: FSA XC 260 MOSTEK: FSA OS 150 STERY: FSA SZTYCA: FSA SIODLO: SELLE ITALIA X2 OPONA PRZEDNIA SCHWABLE NOBBY NIC OPONA TYLNIA: SCHWABLE RACING RALPH rower z 2007 roku osprzęt - 2008/2009 serwisowany , z tego co się dowiedziałem serwisowany i wszystko jest w bardzo dobrym stanie. za kilka dni bym go obejrzał i wtedy się przekonam w realu jak jest. na ten moment chciałbym zapytać ile taki rower może kosztować - orientacyjnie cena jest ok 3000 - 3200 Będzie to mój pierwszy taki poważniejszy rower i chciałbym aby był konkretny i trochę mi posłużył. Nie planuje go jakoś ekstremalnie wykorzystywać - wypady w góry, bieszczady , asfalt - wszystkiego po trochę. Jak myślice warty jest sowjej ceny ? pozdrawiam
soliner Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 korba to nie deore 2010? A czy ten rower chcesz kupić nowy czy używany? Wnioskuje że używany więc jaki przebieg ma zrobiony?
tomon Napisano 23 Maja 2011 Autor Napisano 23 Maja 2011 nie wiem co to za korba. w opisie pisze ze lepsza od poprzedniej co do przebiegu to nie wiem ile ma tyle tylko ze nie jeździł po żadnych zawodach tylko ścieżki i las. a ile km tego nie wiem. gość jest drugim właścicielem , kupiony w komisie od znajomego. sprzedawca mówi ze żadnych luzów nie ma , siadać i jechać - twierdzi że najlepiej przyjechać i samemu się przekonać jeśli wszystko ok z rowerem to się opłaca czy nie ?
Gitala Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Zależy za ile masz go w końcu okazję kupić. Edit: rama jest w ogóle na Ciebie dobra?.
tomon Napisano 23 Maja 2011 Autor Napisano 23 Maja 2011 przymierzałem sie do Gianta z ramą 20'' i była taka w sam raz mam 185 cm wzrostu a cena to 3000 zł
Gitala Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Bardzo dobry pomysł , przymierzać się do roweru innej marki. Chociaż geo ramy jest takie samo?
soliner Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 jak pojedzie to przymierzy. pytanie czy warty po nieokreślonym przebiegu
Gitala Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 przecież to jest bezsens przymierzać się do ramy o prawdopodobnie innej geo. chyba że rama jest bardzo podobna. Sądzę , że przebieg nie powinien być jakiś mega duży .
kello Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Jeśli napęd nie jest zużyty i amortyzator i reszta osprzętu jest w dobrym stanie to 2500-2700 można by uznać za dobrą cenę. Wydaję mi się, że przy Twoim wzroście rama może być dla ciebie za duża.
marcin_ostrów Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 20 rama i 185 cm w fullu ? na 99% będzie ok , ale i tak warto przymierzyć :)ja mam 20 i 180 cm , ale ramka ma bardzo konkretny slopping , na długość w sam raz . M
kello Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Człowiek człowiekowi nierówny, choć mi np. jeździło się dobrze na tej samej ramie 18, jak i 20 cali, ale 18 była zwinniejsza jak dla mnie. Dużo zależy jeszcze od mostka, kierownicy, nie można generalizować.
daro77 Napisano 24 Maja 2011 Napisano 24 Maja 2011 Na zdjęciu nie wygląda źle, prawdopodobnie był użytkowany rekreacyjnie. Nie zaszkodzi zabrać kogoś kto trochę się na rowerach zna. Zastanów się czy potrzebujesz fulla. Za 3K kupisz solidnego nowego hardtaila. Ja mam 184cm i się przymierzałem do AMS i zdecydowanie dla mnie rama 20" Na 18" czułem się jak na pelikanie. Ale tu wiadomo szablonów postępowania nie ma, musisz przymierzyć i zadecydować. Co do opłacalności to zakładając że nowy kosztuje ok 6K. To 3K za rower w dobrym stanie to tak akurat, ani za dużo, ano jakaś super okazja.
tomon Napisano 24 Maja 2011 Autor Napisano 24 Maja 2011 dziękuje wszystkim za wypowiedzi Na zdjęciu nie wygląda źle, prawdopodobnie był użytkowany rekreacyjnie. tak, z tego co się przez telefon dowiedziałem to właśnie tak był jeżdżony. Nie zaszkodzi zabrać kogoś kto trochę się na rowerach zna. Zastanów się czy potrzebujesz fulla. Za 3K kupisz solidnego nowego hardtaila. wydawało mi się ze oferta jest ciekawa i dlatego sie do tego roweru przymierzam. Dodatkowo chciałem kupić rower z dobrą ramą żeby w przyszłości ewentualnie cos poprawić w osprzęcie jeśli będzie z nim coś nie tak ( na dzień dzisiejszy tak jak wspominałem - siadać i jechać - stan idealny ) tylko to wszystko wyszło w rozmowie telefonicznej. Co do drugiego zdania, mógłbyś podać jakiś przykład nowego roweru w tej cenie który "jakościowo" odpowiadałby temu nad którym sie teraz przymierzam? Ja mam 184cm i się przymierzałem do AMS i zdecydowanie dla mnie rama 20" Na 18" czułem się jak na pelikanie. Ale tu wiadomo szablonów postępowania nie ma, musisz przymierzyć i zadecydować. jasna sprawa że muszę sie przymierzyć do roweru jeśli coś będzie nie tak to nie kupie i po sprawie ale jestem pewien ze powinna być ok Co do opłacalności to zakładając że nowy kosztuje ok 6K. To 3K za rower w dobrym stanie to tak akurat, ani za dużo, ano jakaś super okazja. wiem że to nie jest jakaś super okazja ale ten cube to dobry rower podobno . I tak jak mówiłem jeśli pojeżdze na tej ramie ze dwa lata to będe zadowolony.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.