Skocz do zawartości

[ rower ] wycena CUBE

tomon

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

mam okzaje kupić poniżsy rower

http://imageshack.us/m/691/6062/1612742283.jpg

RAMA: CUBE AMS COMP ALUMINIOWA 20"

AMORYZATOR PRZEDNI: ROCK SHOX REBA REGULACJA SKOKU 85 100 115 Z BLOKADA, MANETKA NA KIEROWNICY

DAMPER: MANITOU RADIUM RL

HAMULCE: MAGURA LOUISE

PRZERZUTKA PRZEDNIA: SHIMANO DEORE XT

PRZEZUTKA TYLNIA: SHIMANO DEORE XT

MANETKI: SHIMANO DEORE XT

KORBA: SHIMANO (MODEL LEPSZY NIZ DEORE) 44 32 22 ZEBY

PIASTA PRZEDNIA: SHIMANO DEORE XT

PIASTA TYLNIA: MAGURA FUN

OBRECZE: RIGIDA DB TAURUS 2000

SZPRYCHY: DT

KASETA: SHIMANO DEORE XT

LANCUCH: SHIMANO DEORE XT

KIEROWICA: FSA XC 260

MOSTEK: FSA OS 150

STERY: FSA

SZTYCA: FSA

SIODLO: SELLE ITALIA X2

OPONA PRZEDNIA SCHWABLE NOBBY NIC

OPONA TYLNIA: SCHWABLE RACING RALPH

rower z 2007 roku

osprzęt - 2008/2009

serwisowany , z tego co się dowiedziałem serwisowany i wszystko jest w bardzo dobrym stanie.

za kilka dni bym go obejrzał i wtedy się przekonam w realu jak jest.

na ten moment chciałbym zapytać ile taki rower może kosztować - orientacyjnie cena jest ok 3000 - 3200

Będzie to mój pierwszy taki poważniejszy rower i chciałbym aby był konkretny i trochę mi posłużył.

Nie planuje go jakoś ekstremalnie wykorzystywać - wypady w góry, bieszczady , asfalt - wszystkiego po trochę.

Jak myślice warty jest sowjej ceny ?

pozdrawiam

post-140767-0-95433100-1306141048_thumb.jpeg

Napisano

nie wiem co to za korba. w opisie pisze ze lepsza od poprzedniej

co do przebiegu to nie wiem ile ma

tyle tylko ze nie jeździł po żadnych zawodach

tylko ścieżki i las.

a ile km tego nie wiem.

gość jest drugim właścicielem , kupiony w komisie od znajomego.

sprzedawca mówi ze żadnych luzów nie ma , siadać i jechać - twierdzi że najlepiej przyjechać i samemu się przekonać

jeśli wszystko ok z rowerem to się opłaca czy nie ?

Napisano

przymierzałem sie do Gianta z ramą 20'' i była taka w sam raz

mam 185 cm wzrostu

a cena to 3000 zł

Napisano

przecież to jest bezsens przymierzać się do ramy o prawdopodobnie innej geo. chyba że rama jest bardzo podobna.

Sądzę , że przebieg nie powinien być jakiś mega duży :whistling: .

Napisano

Jeśli napęd nie jest zużyty i amortyzator i reszta osprzętu jest w dobrym stanie to 2500-2700 można by uznać za dobrą cenę. Wydaję mi się, że przy Twoim wzroście rama może być dla ciebie za duża.

Napisano

Człowiek człowiekowi nierówny, choć mi np. jeździło się dobrze na tej samej ramie 18, jak i 20 cali, ale 18 była zwinniejsza jak dla mnie. Dużo zależy jeszcze od mostka, kierownicy, nie można generalizować.

Napisano

Na zdjęciu nie wygląda źle, prawdopodobnie był użytkowany rekreacyjnie. Nie zaszkodzi zabrać kogoś kto trochę się na rowerach zna.

Zastanów się czy potrzebujesz fulla. Za 3K kupisz solidnego nowego hardtaila.

Ja mam 184cm i się przymierzałem do AMS i zdecydowanie dla mnie rama 20" Na 18" czułem się jak na pelikanie. Ale tu wiadomo szablonów postępowania nie ma, musisz przymierzyć i zadecydować.

Co do opłacalności to zakładając że nowy kosztuje ok 6K. To 3K za rower w dobrym stanie to tak akurat, ani za dużo, ano jakaś super okazja.

Napisano

dziękuje wszystkim za wypowiedzi

Na zdjęciu nie wygląda źle, prawdopodobnie był użytkowany rekreacyjnie.

tak, z tego co się przez telefon dowiedziałem to właśnie tak był jeżdżony.

Nie zaszkodzi zabrać kogoś kto trochę się na rowerach zna.

Zastanów się czy potrzebujesz fulla. Za 3K kupisz solidnego nowego hardtaila.

wydawało mi się ze oferta jest ciekawa i dlatego sie do tego roweru przymierzam. Dodatkowo chciałem kupić rower z dobrą ramą żeby w przyszłości ewentualnie cos poprawić w osprzęcie jeśli będzie z nim coś nie tak ( na dzień dzisiejszy tak jak wspominałem - siadać i jechać - stan idealny ) tylko to wszystko wyszło w rozmowie telefonicznej.

Co do drugiego zdania, mógłbyś podać jakiś przykład nowego roweru w tej cenie który "jakościowo" odpowiadałby temu nad którym sie teraz przymierzam?

Ja mam 184cm i się przymierzałem do AMS i zdecydowanie dla mnie rama 20" Na 18" czułem się jak na pelikanie. Ale tu wiadomo szablonów postępowania nie ma, musisz przymierzyć i zadecydować.

jasna sprawa że muszę sie przymierzyć do roweru jeśli coś będzie nie tak to nie kupie i po sprawie ale jestem pewien ze powinna być ok

Co do opłacalności to zakładając że nowy kosztuje ok 6K. To 3K za rower w dobrym stanie to tak akurat, ani za dużo, ano jakaś super okazja.

wiem że to nie jest jakaś super okazja ale ten cube to dobry rower podobno . I tak jak mówiłem jeśli pojeżdze na tej ramie ze dwa lata to będe zadowolony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...