Skocz do zawartości

[Kupno roweru] Rower crossowy do 1700zł

DavrooM

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam wszystkich forumowiczów. Od dwóch tygodni noszę się z zamiarem kupna roweru i po analizie moich potrzeb :icon_wink: stwierdziłem że najlepszy będzie dla mnie rower crossowy ( jeżdżę w 95% po asfalcie, wycieczki 30-150km ). Mam 180cm wzrostu i ważę 82kg.

W rowerze koniecznie musi znaleźć się przedni amortyzator z blokadą skoku i co najmniej 24 biegi (fajnie by było 27), opony 28'' i korba z największą koronką 48 (dla uzyskania dużych prędkości).

I tu pole do popisu dla was: jaki rower proponujecie?

W tej cenie sprzedawca w sklepie proponował mi Kellysa Axis (1600zł). click

Interesuje mnie przede wszystkim czy za te pieniądze można dostać rower z lepszym osprzętem.

Piszcie szybko bo ten axis czeka na mnie tylko do jutra do 17 :)

Napisano

Kolejny temat, w ktorym powtorza sie te same wypowiedzi, masz do wyboru herculesa jumpa, unibike viper gts, kross evado, kellysa, za ktorego przeplacasz. Posiadam od tygodnia vipera i sobie go chwale, jednak nie namawiam bo nie wiem na co patrzysz, jak chcesz miec dosyc znanej marki rower to kupuj kellysa, gdzie przeplacasz za firme i rocznik, rozejrzyj sie za 2010 rocznikami, czesto lepszy/taki sam osprzet a nizsza cena.

Napisano

Kolejny temat, w ktorym powtorza sie te same wypowiedzi, masz do wyboru herculesa jumpa, unibike viper gts, kross evado, kellysa, za ktorego przeplacasz. Posiadam od tygodnia vipera i sobie go chwale, jednak nie namawiam bo nie wiem na co patrzysz, jak chcesz miec dosyc znanej marki rower to kupuj kellysa, gdzie przeplacasz za firme i rocznik, rozejrzyj sie za 2010 rocznikami, czesto lepszy/taki sam osprzet a nizsza cena.

Nie zależy mi na znanej marce, ważniejszy jest dobry osprzęt.

Napisano

Bedzie, bo masz tutaj 26',a w unibike cross- 28'. W sumie nie warto zmieniac, jak masz zamiar wjechac czasem na utwardzona droge, lekki teren, bo sa odpowiednie np. na viperze, chyba ze typowo pod szose, wtedy mozna jakies z malym bieznikiem.

Napisano

Jak chcesz cos wiedziec o Viperze GTS to pytaj, nabylem takiego niedawno, ale z 2011- inna rama tylko. Zdjecia masz w mojej galerii, jak cos to pisz na pm to CI odpowiem.

Napisano

Byłem w Krakowie, pojeździłem i jestem zadowolony. Zmienię tylko opony na bardziej przystosowanie do jazdy po asfalcie i dodam rogi.

@brt0555 - Jeździłem na modelu 2011, od modelu 2010 różni się ramą w kształcie trójkąta.

Dzięki za polecenie Unibike'a - przynajmniej będę miał cały sprzęt na Deore/Alivio.

Napisano

Myślę, że będziesz zadowolony :) Te opony dość sobie radzą na asfalcie :)

Jak, podobnie jak Kolega, na tą chwilę nie mam żadnych zastrzeżeń do Vipera.

P.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...