NokJan Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Hej. Mianowicie sytuacja wygląda tak : Wczoraj, po tych ulewach mój starszy zgubił rejestracje z auta... A że zgubił ją wtedy, kiedy jechał po mnie to wypadało by pojechać na rowerku i się rozejrzeć. I tak sobie jeździłem kiedy się uspokoiło, ale uwaliłem rower. Dzisiaj go umyłem. Umyłem całego. Od tylnej przerzutki po widelec ( capa RST ). I mam pytanie, czy teraz trzeba przesmarować łańcuch czymś ? Tak samo z amortyzatorem. Chyba był na nim smar czy coś, nie wiem co to było.
seker1995 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Szukaj, szukaj i jeszcze raz szukaj ! Wszystko jest na forum i to przynajmniej bo kilkanaście razy odpisane.
NokJan Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Aż normalnie kusi, żeby dać ci + reputacji . /szukam i są jakieś poradniki, jak umyć rower [łuu, ale to trudne]
swierg Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 NokJan, łańcuch przesmarować obowiązkowo, na golenie psiknąć brunox'a lub coś innego nadającego się. Nie wiem tylko co z innymi odsłoniętymi częściami ruchomymi, typu przeguby przerzutek, linki (wewnątrz pancerzy), manetki itd. Kolega seker1955 ma 100% racji. Każdy użytkownik tego forum powinien to wiedzieć albo domyśleć się, że smarowanie łańcucha w rowerze to tak oczywista czynność, i poszukać odpowiednich informacji. Jest ich pełno w sieci. Sent from my GT-I9000 using Tapatalk
Mody Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Nie moja w tym sprawa, ale radzę przeczytać regulamin forum, bo od parady nie jest, potem tylko admini i moderatorzy mają więcej roboty. Temat jest źle założony. Co do pytania, to zależy jak obficie umyłeś poszczególne części roweru, łańcuch smarować obowiązkowo. Jak z reszty elementów ruchomych smaru nie wypłukałeś, to powinno być ok. No, ale to już Ty powinieneś wiedzieć.
brt0555 Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Jak myles rower szlauchem/myjka to radze przesmarowac, jednak przed przeczyscic lancuch szmatka z odtluszczaczem.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.