Skocz do zawartości

[Średnica rury podsiodłowej] Nietypowa średnica?

Vitaliss

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Proszę mi powiedzieć w czym tkwi problem. Chce wymienić przednią przerzutkę. Aby dobrać odpowiednią zmierzyłem suwmiarką średnice w miejscu gdzie jest zamocowana obecnie przerzutka. Wyszło 24mm. Tymczasem jak się dowiedziałem są tylko 3 podstawowe wymiary 28.6 , 31.8 oraz 34,9 mm. Co to oznacza? Chyba że ja źle mierze? Jak to zmierzyć poprawnie?

Napisano

A jaką przerzutkę aktualnie posiadasz?

Miałem kiedyś rower w którym rura podsiodłowa w miejscu mocowania przerzutki nie miała okrągłego profilu - miała na bokach delikatne wyżłobienia (mierząc na wyżłobieniach średnica była mniejsza niż w mierząc tam gdzie nie było wyżłobień - tam rozmiar był standardowy). Być może masz podobną sytuację?

Napisano

Przepraszam, że zapytam, ale umiesz mierzyć suwmiarką? :) Daj zdjęcie "założonej" suwmiarki na ramę, albo podaj model ramy ;)

Mierzyć umiem doskonale. Skąd mam wziąć ten model ramy? Rower ma jakieś 5 lat.

Napisano

Jest nazwa: Yukon

Jak teraz wyszperałem w karcie gwarancyjnej jest to rama 19cali o ile to w czymś pomorze :)

Jest to rower przywieziony z Niemiec.

Napisano

Normalnie wypas, w przypadku konieczności dorobienia tulejki redukcyjnej przerzutki u jakiegoś ślusarza cena usługi przekroczy wartość roweru ;)

Napisano

Daj zdjęcia jak mierzysz oraz starej przerzutki i nie kombinuj. Dziś nikt nie daje tak cienkich rur. Gdyby to było 42 a nie 24 to bym uwierzył...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...