Vitaliss Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Witam! Proszę mi powiedzieć w czym tkwi problem. Chce wymienić przednią przerzutkę. Aby dobrać odpowiednią zmierzyłem suwmiarką średnice w miejscu gdzie jest zamocowana obecnie przerzutka. Wyszło 24mm. Tymczasem jak się dowiedziałem są tylko 3 podstawowe wymiary 28.6 , 31.8 oraz 34,9 mm. Co to oznacza? Chyba że ja źle mierze? Jak to zmierzyć poprawnie?
zahas Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 A jaką przerzutkę aktualnie posiadasz? Miałem kiedyś rower w którym rura podsiodłowa w miejscu mocowania przerzutki nie miała okrągłego profilu - miała na bokach delikatne wyżłobienia (mierząc na wyżłobieniach średnica była mniejsza niż w mierząc tam gdzie nie było wyżłobień - tam rozmiar był standardowy). Być może masz podobną sytuację?
Michal93 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Przepraszam, że zapytam, ale umiesz mierzyć suwmiarką? Daj zdjęcie "założonej" suwmiarki na ramę, albo podaj model ramy
Vitaliss Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Przepraszam, że zapytam, ale umiesz mierzyć suwmiarką? Daj zdjęcie "założonej" suwmiarki na ramę, albo podaj model ramy Mierzyć umiem doskonale. Skąd mam wziąć ten model ramy? Rower ma jakieś 5 lat.
Vitaliss Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Jest nazwa: Yukon Jak teraz wyszperałem w karcie gwarancyjnej jest to rama 19cali o ile to w czymś pomorze Jest to rower przywieziony z Niemiec.
Michal93 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 No to Giant zapewne http://www.bikepedia.com/quickbike/BikeSpecs.aspx?Year=2004&Brand=Giant&Model=Yukon&Type=bike teraz można celować rocznikiem... Ale osobiście wątpię, że dał tak wąską rurę podsiodłową... W w/w rowerze masz 31.6 jak mi się dobrze wydaje
Schwefel Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Gdyby to był Giant to by nie było problemu z średnicą bo od lat jest standardowa. Obstawiam, że to taki wynalazek -> http://gmcbike.net/gmc-yukon-mountain-bike.html
Rulez Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Normalnie wypas, w przypadku konieczności dorobienia tulejki redukcyjnej przerzutki u jakiegoś ślusarza cena usługi przekroczy wartość roweru
Hetman Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Daj zdjęcia jak mierzysz oraz starej przerzutki i nie kombinuj. Dziś nikt nie daje tak cienkich rur. Gdyby to było 42 a nie 24 to bym uwierzył...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.