jobba Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Hej. Prezyszedl czas na serwis mijego roweru, w tym oszywiscie nowa kasta i lancuch. Mam zamiar kupic kasete Sram PG-850 i do tego lancuch tez Sram tylko nie wiam jaki model PC-850 czy lepszy PC-890? Doradcie mi, i czy jest to w ogóle dobry sprzet za ta cene? Pozdramiam Mateusz (:
Grand231 Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Kasety Srama są miękkie szybko się zużyją już lepiej kupić coś z Shimano np link, do tego łańcuch np Sram 850 link. To będzie optymalny wybór jeżeli chcesz koniecznie sprzęt pod 8 rzędów, pod 9 biegów dobry wybór jeżeli nie zależy ci na wadze to Shimano Deore - link i do tego łańcuch HG53(nie warto dopłacać do wyższych)-link.
jobba Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Dzieki. Poprzednia kasete mialem 8 rzędowa. I na manetkach terz mam 8. Wiec chybe wezme 8 rzędów. A moge zalorzyc kasete 9 rzędowa jak wczesniej mialem 8 rzędowa?
GRZES82 Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Jak zmienisz manetkę możesz kupić 9 rzędową. Co do "miękkości" kaset to nie zauważyłem aby SRAM był "miękki" a SHIMANO "twarde". Jeździłem na obu i przebiegi robią podobne. Wg. mnie wszystko zależy od Ciebie, kwestia estetyczna itp. Co do łańcuchów to się zgodzę, że nie ma sensu inwestować w łańcuchy wyższych grup niż CN-HG53 (SHIMANO) i PC-951 ( SRAM ) z lekką przewagą SHIMANO.
onkiel Napisano 26 Maja 2011 Napisano 26 Maja 2011 Ja u siebie mam zalozony komplet SRAM PG-850 i lancuch PC-870 i jestem zadowolony Wcale nie uwazam zeby SRAM byl miekki. Uzywam od kilku lat i jestem w pelni zadowolony.
KICIORGT Napisano 27 Maja 2011 Napisano 27 Maja 2011 SRAM miękki??? od siedmiu lat latam na SRAMie,depcze ile wlezie i nie zauważyłem że jest miękki Polecam SRAM-a,ja obecnie latam na PG820 plus łańcuszek PC830,taki zestaw wyniesie Cie niewiele ponad 100zł a z pewnością będziesz zadowolony Pozdro.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.