husek Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Cześć Na wstępie chciałbym się przywitać i zaznaczyć że jestem tu nowy. Pytanie mam trochę takie dziwne moim zdaniem no ale cóż pomóżcie o ile możecie bardzo byłbym wdzięczny i szczęśliwy . A więc chodzi mi o mój rower hexagon ponieważ ostatnio zabrałem się za siebie i zacząłem jeździć dłuższe trasy i tu pojawia się moje pytanie. Przejechałem nim ostatnio trasę 43km w czasie 1,5h nie śmiejcie się ale to dopiero moje początki hehe Average HR-134 Highest HR - 173 Kcal - 1319 i mam pytanie czy to dobry wynik na początek ? zaznaczam że to moja dopiero druga taka dalsza trasa. Pozdrawiam:)
Minor Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Ja też uważam że przyzwoity. Jeszcze zależy jakie oponki pozakładałeś do tego hexagona, i gdzie jeździłeś. Ja taki spokojny przejazd, na oko w "tlenie" na trasie 40km 35% lasu i 65% asfaltu robię w 2 godziny. Pytania są 4. Jaki profil trasy? Bo mogłeś jechać ciągle z górki. Jakie opony? Na slickach idzie łatwiej niż górskich. Czy trasa asfaltowa, mieszana a może sam teren? W terenie jedziesz wolniej Czy jechałeś w tlenie czy przekraczałeś? Podałeś HR to powinieneś wiedziec.
husek Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 ciągle asfalt ale teren pagórkowaty z czego słynie warmińsko-mazurskie wzniesienia i zjazdy a opony górskie mam. A jeszcze odczyty z pulsometru to: in HR zone: 51:22 in HR zone: 43% nie wiem zbytnio co to znaczy. Sonix ale mam 10 kg nadwagi heh, ale mimo to już daje radę bez ogromnego zmęczenia przejechać taką trasę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.