Skocz do zawartości

[rower]hexagon, pierwsze km-pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć

Na wstępie chciałbym się przywitać i zaznaczyć że jestem tu nowy. Pytanie mam trochę takie dziwne moim zdaniem no ale cóż pomóżcie o ile możecie bardzo byłbym wdzięczny i szczęśliwy ^_^ . A więc chodzi mi o mój rower hexagon ponieważ ostatnio zabrałem się za siebie i zacząłem jeździć dłuższe trasy i tu pojawia się moje pytanie. Przejechałem nim ostatnio trasę 43km w czasie 1,5h nie śmiejcie się ale to dopiero moje początki hehe :D

Average HR-134

Highest HR - 173

Kcal - 1319

i mam pytanie czy to dobry wynik na początek ? zaznaczam że to moja dopiero druga taka dalsza trasa.

Pozdrawiam:)

Napisano

Ja też uważam że przyzwoity. Jeszcze zależy jakie oponki pozakładałeś do tego hexagona, i gdzie jeździłeś. Ja taki spokojny przejazd, na oko w "tlenie" na trasie 40km 35% lasu i 65% asfaltu robię w 2 godziny.

Pytania są 4.

Jaki profil trasy? Bo mogłeś jechać ciągle z górki.

Jakie opony? Na slickach idzie łatwiej niż górskich.

Czy trasa asfaltowa, mieszana a może sam teren? W terenie jedziesz wolniej

Czy jechałeś w tlenie czy przekraczałeś? Podałeś HR to powinieneś wiedziec.

Napisano

ciągle asfalt ale teren pagórkowaty z czego słynie warmińsko-mazurskie :P wzniesienia i zjazdy a opony górskie mam. A jeszcze odczyty z pulsometru to:

in HR zone: 51:22

in HR zone: 43%

nie wiem zbytnio co to znaczy.

Sonix ale mam 10 kg nadwagi heh, ale mimo to już daje radę bez ogromnego zmęczenia przejechać taką trasę.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...