werty51 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Witam , posiadam hamulce shimano br-m416(mechaniczne).Niestety hamulce podczas hamowania wydają dźwięk nadjeżdżającej piszczącej lokomotywy i mymo umycia odtłuszczenia nie hamują na tak zwaną krechę. W serwisie (dobrym)też nie mogli nic zrobić. Co mam robić? Rower scott aspect 55 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudlaty01 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 po 1.zmień serwis. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Andrew Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ja bym wybrał opcję bezstresową, kupiłbym nowe klocki; wyczyściłbym jeszcze raz tarcze, przetarłbym je papierem ściernym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
kar268 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Możesz spróbować lekko zedrzeć klocek papierem do zabielenia powierzchni zrób to najlepiej na jakieś desce lub czymś płaskim żeby równ zebrać. Tez zrób tak jak radził kolega zetrzyj tarcze jakimś drobnym papierem 150 200powinien być ok. Myślę ze po tym zabiegu będzie ok. Jeśli to nie poskutkuje zostaje ci jedynie wymiana jak to napisał kolega Andrew Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
maroko777 Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Moim zdaniem wystarczy wymiana klocków na nowe i odtłuszczenie tarcz, po tym zabiegu wszystko powinno byc ok. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p3m0 Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 jest też inna opcja : wymiana na hamulce typu v . Za to co wydasz na serwis + klocki możesz kupić dobry zestaw a ten odsprzedać . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.