cichy202 Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Witam! Mam Meride Matts 40-V 2010, na której przejechałem póki co 400km (był kupiony na zime prawie ) No i zauważyłem dziwną pracę napędu, gdy z tylu wrzucona jest 5tka, tzn bardzo czuć prace na korbach. Na innych kombinacjach jest super, biegi wchodzą bez problemu, łańcuch czysczony benzynką i zielonym finishem (czuć prace niezależnie czy jest super czysty czy brudny). Nie wiem czy przeskakuje bo się boje mocniej depnąć, jednak pare razy mi się zdarzyło jakieś chrupnięcie łańcucha. W niedużym serwisie, facet mi powiedział że łańcuch ma 75% zużycia (nie wiem co to znaczy - jakby ktoś mógł ). Kupić nowy łańcuch czy zajechać napęd i wymienić (kaseta HG-30, korba M191). Facet w tym sklepie powiedział żebym ten łańcuch wypieprzył i kupił nowy, a jak sie zapytałem co, to powiedział że może polecić KMC i że ma takie po 26zł (modelu nie usłyszlem - Z72?) . Co o tym sądzicie?
kar268 Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Lepiej zajeździć to do końca twój obecny napęd i powoliprzymierzać się do kupna nowego
cichy202 Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Ale to jest sens? Nie lepiej zmienić łańcuch tylko? Korba i kaseta są jak nowe. Tylko co kupić? HG50? KMC? Czy coś innego?
Sandacz Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Jestem pod wrażeniem - wyciągnięty łańcuch po 400km? Czyli w tydzień - góra dwa tygodnie?
amoniak Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 ... Korba i kaseta są jak nowe. Już nie Boo przejechałem póki co 400km Up to You możesz jeździć na 3 łańcuchy zmieniając co jakieś 1,5 ~2 k km albo zatłuc napęd do końca na tym jednym łańcuchu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.