semizas Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Witam Jako że troche poczytałem na forum, i doszedłem do wniosku ze jednak taniej/lepiej dla mnie jak złożę rower dla siebie, niż kupie byle co na allegro. Przeczytałem ze w cenie 700-800 zł można się zamknąć i mieć może nie króla szos ale przynajmniej coś co sie nie rozleci na pierwszym lepszym zakręcie. Rower jaki hmmm sobie wymyśliłem/wymarzyłem to rama ala dual (na allegro znalazłem koło 200zł, nie musi być najlepszej jakości bo nie mam zamiaru na niej latać niewiadomo jak wysoko) przedni amor minimum te 100, dobrze by było 130, na przerzutkach mi nie zależy, no ew te 5 z tyłu nie zaszkodzi, koniecznie koła wzmacniane. 1 hamulec tył wystarczy. Jako że na sprzęcie rowerowym sie nie znam, chciał bym celować w sprzęt klasy sredniej co nie zrujnuje mojego małego studenckiego budżetu (chciał bym jeszcze za coś jeść ;p ) I tu moja proźba, miło by było gdyby ktoś z warszawy za przyzwoitą flache spotkał by się ze mną i pomógł by owego cudaka stworzyć do życia. Rozumiem ze kwota na rower 700 zł nie powala na kolana ale myśle ze można znaleźć kompromis cena/jakość. Dzięki za czytanie moich wypocin, i mam wielką nadzieje ze znajdzie sie dla mnie rycerz na białym rumaku co wyswobodzi mnie z potwora nie wiedzy i pokaże jak/z czego złorzyc (wymarzony dla mnie ) rower. Pozdrawiam serdecznie
amoniak Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 weź te siedem stówek i kup sobie rolki i ochraniacze Mówię poważnie nie robię sobie jaj za 7 stówek to kupisz koła .... MOŻE wystarczy też pewnie na łańcuch i tanią korbę amor za stówkę używany będzie pewnie mocno zużyty a nowy porażkowy DARUJ SOBIE albo zwiększ budżet i pup coś gotowego będzie taniej
semizas Napisano 21 Maja 2011 Autor Napisano 21 Maja 2011 aj widze ze tutaj nie znajde pomocy. btw jesli chodzi o amor to 100 nie podałem ceny tylko skok. zdaje sobie sprawe ze na amor trzeba wydac minimum 200zł
gregorek Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 kolega Amoniak ma racje, za 700zl nic nie podziałasz, chyba że makrokesza kupisz.
kubek20 Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Nic lepszego niż http://allegro.pl/wyprzedaz-kross-hexagon-v2-shimano-wys-0zl-i1611821252.html nie złożysz, nie kupisz, chyba że chodzi o używany rower.
Hetman Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Dobra, skoro jeszcze nie śpię, to Ci odpowiem... Chcesz mimo wszystko skakać, szaleć itp. W tej cenie możesz się pokusić o sprzęt do jeżdżenia i to w miarę rekreacyjnie. Bądź tego świadom. Moja propozycja to poszukać używki na allegro i 1/2 - 1/3 budżetu przeznaczyć na doprowadzenie go do używalności.
semizas Napisano 21 Maja 2011 Autor Napisano 21 Maja 2011 http://allegro.pl/rower-kross-sign-ds-dwa-kolory-sram-hussfelt-i1618423436.html a taki rower? może jakoś sie szarpne na te 400 zł wiecej, co sądzicie?
amoniak Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Pomoc dostaniesz tylko zejdź na ziemię Realnie popatrz na sprawę do takiego zmotka będziesz potrzebował Ramę :za ile za 200- 300 - używka to będzie Koła : piasy Pród z 30 zł tył ze 50 - najtańsza akceptowalna szprychy Po złociszu za sztukę 2 X 36 wychodzi 72 zł obręcze no po taniości to i za 20 zł kupisz stalową ale nie radzę bo to porażka 40 zł będzie ok opaski zamiast możesz użyć taśmy izolacyjnej winylowej dętki i opony dę0tki po dychu. Opony 30 zł za jedną duro taniej się nie da Jeśli streetówka to piasta ostatecznie pod wolnobieg już pisłaem + koronka i kontra koronka z wolnobiegiem 30 zł kontra 6 zł amor tak jak chciałeś 200 ale będzie to padło napęd koraonka już była. to korba i łańcuch korba kole stóweczki jak street ro jeszcze rockring za 40 dyszki łańcuch powiedzmy tani = kieski za 15 zł czego brak stery - w sumie to od 15 zł się zaczynają tych nie polecam mozże jakieś tanie neco z przedłużanymi miskami 30 zł hampel 30 zł za V-brake jakieś tanie alivio do tego pancerz końcówki i linka za dychę w sumie klamka tania i rozsądna de one 20 zł no i dochodzimy do kokpity mostek taniej jak za 30 nie kupisz do tego kiera powiedzmy za 50 dych trafisz chwyty 20 złociszy lub więcej jeszcze sztyca - trzy dyszki zacisk dyszka siodełko ze cztery dyszki powiedzmy poskładasz sam lub pomoże Ci jakiś kolega policz ile wyszło Mi wyszło po taniości po kole 1100 zł wyszedł wynalacek z raczej kiepskim osprzętem NIE BĘDZIE TO WYPAS tylko coś z pogranicza rozsądku Pisałem posta jak ty już odpowiedziałeś I zaczynasz mówić jak człowiek Warto te cztery stówki dołożyć tu nie ma dziwacznych oszczędności
Hetman Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 http://allegro.pl/rower-kross-sign-ds-dwa-kolory-sram-hussfelt-i1618423436.html a taki rower? może jakoś sie szarpne na te 400 zł wiecej, co sądzicie? Tak, to przynajmniej jest do dualu. Choć licz się z systematycznymi wymianami ale to specyfika tej zabawy. Może w pierwszym roku wydoisz coś z gwarancji ? Ogólnie to sądzimy (sądzę) że XC jest fajniejsze niż dual, no i użyteczniejszy rower masz...
semizas Napisano 21 Maja 2011 Autor Napisano 21 Maja 2011 no i dzisiaj wybrałem sie do paru sklepów ( nie realowskich ;p) za każdym razem coraz bardziej straciłem nadzieje znalezieniu sobie roweru po przyzwoitej cenie. ALE ! szwagier polecił mi duży sklep rowerowy gdzie również prowadzą serwis no znalazłem wheeler buddy 50, rowerek za 1199 zł. Jak tylko go zobaczyłem wiedziałem ze to jest to. Popytałem sprzedawcy co i jak no i zakupiłem. Mam nadzieje ze mi troche posłuży, wrażenia z jazdy bezcenne
semizas Napisano 21 Maja 2011 Autor Napisano 21 Maja 2011 http://allegro.pl/mega-okazja-nowy-wheeler-buddy-50-dirt-dual-15-i1507158220.html cos w ten deseń tylko na lepszym osprzecie
semizas Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 przejeździłem całe 2 dni na rowerku, dobre 70 kilo zrobiłem. Wszystko ładnie i pięknie ale czasem przy zmianie biegorw z 6 na 7 łancuch zakleszcza sie między 7 biegiem a ramie, tylko na wybojach. Jeszcze bede jechał na regulacje, ale podejrzewam ze to przez przerzutki Shimano Acera
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.