don Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Jak ktoś lubi poczytać to zapraszam na stronkę, gdzie publikuję sporo swoich tekstów. http://mala-pyra.blogspot.com/ Chwalcie się jeśli też piszecie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Ten Twój wiersz(Słowa) trochę niespójny, nie wiem o czym jest - za bardzo wyszukane metafory. Gdyby go napisac jak normalna wypowiedz, brzmialby tak samo. Raz napisalem cos, ale nie opublikuje tego bo to bylo dla mojej wybranki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Jakbyś użył przecinków i kropek to lepiej by się czytało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 2 ostatnie teksty to wiersze wolne / białe. Brak przecinków ma zmuszać do myślenia i indywidualnej interpretacji. Widać, że z poezją za dużej styczności nie macie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Zmuszac do myslenia? Troche dziwnie, indywidualna interpretacja to jedno, a ukryty przekaz to drugie. Moze duzej stycznosci nie mam, ale na krytye musisz sie przygotowac jak chcesz dalej pisac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mr. Dry Napisano 23 Maja 2011 Udostępnij Napisano 23 Maja 2011 Widać, że z poezją za dużej styczności nie macie. No w zasadzie masz rację, szkołę też dawno skończyłem i nie pamiętam czy w białym wierszu może nie być znaków przystankowych. "Słowa" i pierwszy wers z brzegu - jakby wyobraźni nie wysilić to ptak nie może trzymać długopisu a przynajmniej dziwnie to wygląda, jak z Pana Kleksa. Przenośnia jeśli miała nią być nieudana. Do mnie nie przemawia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 To nie przenośnia tylko przerzutnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 "Gdy długopis trzymam jak ptak" porownanie jak juz, poza tym jakby to ujac jako metafore(ukryty sens) bo w sumie mozna, to dla mnie niezbyt udana. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 26 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Gościu przeczytaj kolejny wers i potem dowiedz się czym jest przerzutnia. Potem możemy pogadać. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
brt0555 Napisano 27 Maja 2011 Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 Widze, ze mimo pisania wierszy kultura nie taka jakby sie wydawalo, nie jestes przygotowany na krytyke to o czym my tu rozmawiamy? Nie stosujesz przecinkow, kropek i jeszcze wmawiasz ze to przerzutnia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 27 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 27 Maja 2011 O to w tym chodzi. To jest wiersz wolny + pierwsze dwa wersy to przerzutnia. O jakiej krytyce mówisz? Wypowiadasz się na temat, na który nie masz zielonego pojęcia. @ Herbert też nie jest gotowy na krytykę, wmawia nam że to przerzutnia i nie stosuje znaków interpunkcyjnych? http://www.poezjaa.info/index.php?p=2&a=9&u=179 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 28 Maja 2011 Udostępnij Napisano 28 Maja 2011 Fakt faktem, że musisz lepiej znosić krytykę jeśli chcesz zaistnieć Twoja "twórczość" niestety mnie nie powaliła..... ale pisz, pisz, ćwiczenie czyni mistrza a po drodze bierz pod uwagę uwagi innych. Mogą okazać się pomocne. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 29 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 Piszę dla własnej przyjemności, a nie by zaistnieć. Kolega się wykazał tylko niewiedzą czego za krytykę uważać raczej nie warto. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Pavvel Napisano 29 Maja 2011 Udostępnij Napisano 29 Maja 2011 don, tylko weź pod uwagę, że to forum rowerowe, a nie miłośników poezji. Przedstawiłeś coś tutaj, więc powinieneś wiedzieć, czego oczekiwać Ja się nie wypowiadam, bo mnie poezja po prostu nie interesuje, ale każdy tutaj ma prawo do wypowiedzenia się i nie widzę powodów, byś miał się tym bulwersować. P. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Oj tam, przestańcie jeździć po koledze Przecież jego wersy są spójne dalece! I nie wiem czego wy tam nie widzicie...? Może po prostu się wstydzicie? Idę na rower, bo czytać i tworzyć tutaj to katorga To nie jest kraj dla poetów z Malborka! <foch liryczny!> A na serio to całkiem całkiem wiersze są w pierwszym linku ... I chociaż sam z Malborka nie pochodzę To mam przed oczami jak podjazd podchodzę.. Nie wiem co gorsze: To że rymy bluźnię? Czy Że podjazd mi nie idzie? Ehh.. Ale zjazd będzie na spidzie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Swallow Napisano 1 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 o jaaa "foch liryczny! "- extra koniecznie muszę to zapamiętać Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmb Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 To może i ja dodam coś od siebie "Kolarskie życie" I moc i siła, suki dwie Poszły w pizdu, zmówiły się Stłuczone żebra bolą mnie Blizny na nogach wciąż goją się Nie mogę oddychać nawet gdy śpie, Kolarskie życie dobija mnie Gorączka wciąż pokłada we śnie suport i korba trzeszczą wciąż Lecz między drzewami umykam jak wąż I nawet wtedy gdy usta krzyczą już NIE ! Ja cisne mocno w pedały me. I gdy wracam z kolejnego treningu Nawet siodło mam mokre od potu. Z kolarskim pozdrowieniem, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcinmb Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 To może i ja dodam coś od siebie "Kolarskie życie" I moc i siła, suki dwie Poszły w pizdu, zmówiły się Stłuczone żebra bolą mnie Blizny na nogach wciąż goją się Nie mogę oddychać nawet gdy śpie, Kolarskie życie dobija mnie Gorączka wciąż pokłada we śnie suport i korba trzeszczą wciąż Lecz między drzewami umykam jak wąż I nawet wtedy gdy usta krzyczą już NIE ! Ja cisne mocno w pedały me. I gdy wracam z kolejnego treningu Nawet siodło mam mokre od potu. Z kolarskim pozdrowieniem, Marcin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 15 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 15 Czerwca 2011 No to Panowie i Panie na tym forum zgromadzeni, Trzeba zrobić tak, abyśmy zostali osądzeni. Nie, nie podzieleni! Ale na talenty zmierzeni! Na pojedynek Was wyzywam Wszystki sił i wytrzymałości wzywam: To podjazd ciężki i długi Nie popadajmy z tego powodu w trwogi... No dalej, pokażmy co potrafimy, Niech potomni widzą, że nie tylko na szlakach wygrywamy @Edit: Pokażmy piszemy przez "ż" - Franio :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
don Napisano 18 Października 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Października 2011 http://mala-pyra.blogspot.com/2011/10/odejdz-18102011.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.