Mod Team safian Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Cześć, w zasadzie już w zeszłym roku chciałem zrobić krwawą pętlę, jednak zabrakło chęci, czasu i motywacji. W tym roku chciałbym przejechać (a przynajmniej podjąć próbę) krwawą pętlę. Dla osób nie siedzących w temacie, chodzi o przejechanie Warszawskiej Obwodnicy Turystycznej, która w większości prowadzi czerwonym szlakiem (stąd nazwa). Trasy wychodzi ~230km, trzeba ją przejechać w <24h, więc jak łatwo policzyć najmniejsza średnia to ok 10 kmph. Oczywiście na razie planuję, przejechać chciałbym ją albo w czerwcu, albo w sierpniu-wrześniu. I tu pytanie: czy byłby ktoś chętny spróbować swoich sił w tym roku? Tu przebieg trasy: http://mkino.republika.pl/odznaka/wot_przebieg.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Yuurei Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Widzę, że trasa przebiega przez Emów - tam się można pociąć z rozpaczy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
LRBUKOWSKI Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Witam w sierpniu w jakąś niedzielę na początku mógłbym się wybrać ale zupełnie nie znam trasy (jestem z łodzi) więc byłbym tylko towarzyszem przygody. mój adres 506137167idea@orange.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
daro77 Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 A nie fajniej by było podzielić to na 2 dni, nockę spędzić na jakimś kempingu/domkach. Ognisko, kiełbaski piwko ? 2 x 100km też fajnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 20 Maja 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Ale wtedy nie zaliczysz! Cały szkopuł to to, aby zaliczyć to w 24h, jest to dość spore wyzwanie - 240 km w terenie 'na raz' Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lonieks Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 To ja dodam LINKA Może ktoś skorzysta jak nie chce samemu pokonywać trasy Jest tam sporo wiadomości na temat Krwawej Pętli Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bobiik Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 Czarno to widzę. Tzn czerwono (-: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Loxlei Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Ja bym się pisał. Tylko nie wiem kiedy. Bo 15-22 czerwca wyjeżdżam na piesza wędrówke Szlakiem Orlich Gniazd. A 10 lipiec -12 sierpień objeżdżam rowerkiem Bałkany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 26 Maja 2011 Udostępnij Napisano 26 Maja 2011 Ja tak samo ale nie wiem jak z moją kondycją i jakim tempem ???.Mi pasuje Lipiec albo sierpień no i pod koniec czerwca .W sumie to bym mógł nawet ruszyć teraz,ale byłbym bardzo zmęczony no chyba żebyśmy jechali trochę wolniejszym tempem .W terenie najwięcej zrobiłem 80km w ciągu chyba 10 godzin Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primorz Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 witam, jeśli ktoś jest chętny to w sobotę 11 czerwca 0 6.00 ruszamy w kilkanaście osób pokonać trasę Krwawej Pętli. Tutaj są szczegóły: http://otwock.org.pl/krwawa/ pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 primorz, ja być może byłbym chętny. - mtb z karmami da radę, czy lepiej zakładać slicki ? - ile osób mniej więcej jedzie? - jakie tempo? - co zabrać ze sobą? kasę czy żarcie? - narzędzia? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 8 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Kurcze bardzo chętnie bym się wybrał aczkolwiek nie wiem czy dam radę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team safian Napisano 8 Czerwca 2011 Autor Mod Team Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2011 Dlatego obecnie planuję to na sierpień/wrzesień, wpadnie trochę kilometrów w nogi a i sprzęt częściowo wymienię, więc będzie tylko łatwiej Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
primorz Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 sirSanczo - na razie zapisało się 21 osób. My będziemy jechali grupą 4-osobową (mamy podobne tempo, a nie wiemy jak tempo reszty)- jak masz ochotę możesz dołączyć - nie wiemy jaka jest przewaga nawierzchni - czy ubite drogi czy piachy - także nie wiemy jakie tempo przyjąć. Chcemy, żeby całość (240km) zajęła nam koło 16 godzin - czyli średnia prędkość z czasu jazdy i "niejazdy" wychodzi 15km/h, - jeśli chodzi o sprzęt to bierzemy dętki, pompki, imbusy, skuwacz, łyżki, - żarcia i picia nie bierzemy dużo. Po drodze na pewno uda się nam znaleźć jakieś sklepy lub stacje, - ja zakładam opony Kenda Karma 2,00, znajomi między 2,00-2,25 pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sirSanczo Napisano 9 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2011 Niestety nie dam rady w tą sobotę, trochę żałuję i mam nadzieję że jeszcze będzie okazja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
sokol06 Napisano 12 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2011 Jestem chętny, na termin sierpniowy, skąd będziecie zaczynać, i w którą strone jechać? Mógłbym sie przyłączyć gdzieś w Błoniu lub Lesznie. Do tego czasu bede miał zacne światełko do roweru, tak więc będzie można jechać nocą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Miyu Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 hej hej:) ja też jestem chętna na kolejny termin. (i na pewno +1os) tylko mam urlop 13-21.08, ale gdyby wypadło wcześniej, lub później - piszę się) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
apnea9 Napisano 22 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 22 Czerwca 2011 tez jestem chetny w sierpniu na tą wycieczke Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Ja również mam zamiar pokonać tą pętle tylko,ze ze znajomym i tempem turystycznym tak jakoś na początku sierpnia :).A zaczynamy od stacji PKP Zalesie może się spotykamy po drodze a może ktoś dołączy do nas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Zolexx Napisano 29 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2011 Dopisuje się do listy:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
marcin77r Napisano 24 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 24 Lipca 2011 Z chęcią bym dołączył do kogoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.