Kostek Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 Witam wszystkich, mam prosbe kto by mi wyjasnil kilka spraw do przerzutek i korby. 1)Czym się rożni przerzodka tylna z krótkim wozkiem i dlogim wozkiem i do jakiej kasety i korby moze byc stosowana? - i oczywiscie ktora lepsza? 2)Czym sie rożni korba na 48 zebow od 44 zebow i ktora lepsza i jakie przezodki zastosować. 3) pytanie do przedniej przerzudki bo tez sa dwa modele np co do XT. Czym sie rozni FD-M760 i FD-M761 i ktora do czego zastosowac i ktora lepsza. Dla dodania bede wymienial wszystko - Korbe, kasete przerzutke tyl i przod. Korba LX, Przerzudki XT a kasete miedzy LX a XT. Tylko nie mam zieloneo pojecia ktore modele. Prosze o pomoc. dzieki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
bialykom Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 zle nazwany temat, przerazajaca ortografia :glare: :rolleyes2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
wsfetrze Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 1)krótki wózek zdaje mi sie że d bardziej agrresywnej jazdy, nie wkreci się w szprychy 2)48 zęby (48T) pojadą szybciej niż 44T. im większa zębatka tym szbciej i barsdziej twardo się jedzie. Wydaje mi się że 48T to za dużo do xc tyle to raczej w trekkingach się używa 3) może chodzi o dolny i górny ciąg, poszukaj na forum który lepszy będzie dla ciebie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team Odi Napisano 24 Grudnia 2005 Mod Team Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 1) krótki wózek obsługuje kasety o mniejszym rozstawie, raczej nie pójdzie na 11-32 2) patrz wyżej 3) 760 to top swing, 761 down swing czyli trwalsza Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 1) krótki wózek obsługuje kasety o mniejszym rozstawie, raczej nie pójdzie na 11-32 Miałem kiedyś taki zestaw: kaseta LX'a z największą 32T, korba FSA 22-32-42, do tego stary XTR'95 z krótkim wózkiem - działało prawidłowo Kostek - zerknij na "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 25 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 25 Grudnia 2005 Kostek - zerknij na "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ".No dobra, ale niech ktoś to poprawi, bo dalej [xxx] nie ma ... ad1) Saint na krótkim wózku łapie sobie 11-34 i nie ma problemów... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.