Skocz do zawartości

[napęd] Krotka Orientacja W Nowym Osprzęcie!!

Kostek

Rekomendowane odpowiedzi

Witam wszystkich, mam prosbe kto by mi wyjasnil kilka spraw do przerzutek i korby.

1)Czym się rożni przerzodka tylna z krótkim wozkiem i dlogim wozkiem i do jakiej kasety i korby moze byc stosowana? - i oczywiscie ktora lepsza?

2)Czym sie rożni korba na 48 zebow od 44 zebow i ktora lepsza i jakie przezodki zastosować.

3) pytanie do przedniej przerzudki bo tez sa dwa modele np co do XT. Czym sie rozni FD-M760 i FD-M761 i ktora do czego zastosowac i ktora lepsza.

Dla dodania bede wymienial wszystko - Korbe, kasete przerzutke tyl i przod. Korba LX, Przerzudki XT a kasete miedzy LX a XT. Tylko nie mam zieloneo pojecia ktore modele. Prosze o pomoc. dzieki

1)krótki wózek zdaje mi sie że d bardziej agrresywnej jazdy, nie wkreci się w szprychy

2)48 zęby (48T) pojadą szybciej niż 44T. im większa zębatka tym szbciej i barsdziej twardo się jedzie. Wydaje mi się że 48T to za dużo do xc tyle to raczej w trekkingach się używa

3) może chodzi o dolny i górny ciąg, poszukaj na forum który lepszy będzie dla ciebie

1) krótki wózek obsługuje kasety o mniejszym rozstawie, raczej nie pójdzie na 11-32

Miałem kiedyś taki zestaw: kaseta LX'a z największą 32T, korba FSA 22-32-42, do tego stary XTR'95 z krótkim wózkiem - działało prawidłowo :)

Kostek - zerknij na "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ".

Kostek - zerknij na "Zasady pisania nowych tematów" - tytuł tematu był nieprawidłowy; brak " [ ] ".
No dobra, ale niech ktoś to poprawi, bo dalej [xxx] nie ma ... :)

ad1) Saint na krótkim wózku łapie sobie 11-34 i nie ma problemów... ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...