Skocz do zawartości

[skandia] Gdańsk

borowka

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Pierwsze 5 km dość szybkie, reszta faktycznie interwałowa, ale z miejscami, gdzie można odsapnąć... ale może grozić utratą lokaty na rzecz tych, co nie potrzebują odpoczywać ;)

• 3 tygodnie później...
Napisano

W przyszłym tygodniu bujnę się pewnie jakoś po południu. Jeśli chcesz, to napiszę Ci na PW jak będziemy już się oraganizowali.

Napisano

Ja proponuję jakieś popołudnie w tygodniu się ustawić na objazd, piszcie co wy na to.

Powiedzmy na wtorek popołudniem po 17?

Napisano

kipps- we wtorki o 18 są organizowane treningi otwarte, w ten wtorek własnie jedziemy na objazd Skandii także wbijaj. Spotkanie koło tej Kuźni w Oliwie w okolicach Zoo chyba to jest

Napisano

Info otrzymane na maila:

Trasa jest dość ciekawa i urozmaicona.

-start dość spokojny, bardzo długo pod górę asfaltem w lesie, potem długi zjazd leśną szeroką drogą, tak do 8 km,

-potem szereg interwałowych podjazdów i zjazdów, zakończonych bardzo ostrym podjazdem na ok 11km na Niedżwiednik

-następnie trochę płasko, trochę w dół, góra, dobija do Słowackiego (ruchliwa przejazdówka) ale bez szaleństw, potem wzdłuż niej,

-na 20 km, chyba najtrudniejszy technicznie moment, po podjeździe w dolinę Bobrów, ostry zakręt 270 st. w prawo i zjazd do leśnego potoku, przez potok, dwa zakrety 90 st i bardzo cięzki podjazd żółtym szlakiem pieszym. Nigdy tego nie przejechałem bez zsiadania z roweru, ale zawodowcy łykają bez mrugnięcia ;))

-potem to już prosto, szybko i szeroko, podjazd na Owczarnię, szybko, płasko i długi szybki zjazd na metę,

Medio robi 2, GF 3 rundy.

Gumy załóż szybkie, 1,9-2,0. W lesie nie ma błota, sucho na wiór, dużo piachu, szczególnie na połączeniach dużych dróg, rozjeżdżone ciągnikami przez drwali.

Napisano

Czy koś jeszcze chętny do objazdu trasy, ale w czwartek, albo piątek po 17? Dziś ze względu na deszcz zrezygnowałem z objazdu proponowanego przez Supergdynię, a jutro pracuję popołudniu....

Piszcie śmiało :)

Napisano
Gumy załóż szybkie, 1,9-2,0. W lesie nie ma błota, sucho na wiór, dużo piachu, szczególnie na połączeniach dużych dróg, rozjeżdżone ciągnikami przez drwali.

Wczoraj przez Gdańsk przeszła ulewa i w lesie zrobiła się delikatnie mówiąc mokro :whistling: Na 3-4 podjazdach zrobiło się dość mocne błotko, ale jak do soboty nie będzie padać, to wszystko powinno wrócić do normy.

kipps - z tego co się orientuję, to jutro ma być objazd. Zbiórka o 17 pod zajazdem olivka.

Napisano

Dzisiaj pada, a jutro ma być zachmurzenie z lekkimi opadami. Możemy mieć powtórkę sprzed dwóch lat? Co myślicie o założeniu Noby Nic (teraz mam Kendy Karmy 2.2)?

Napisano

http://sport.tvp.pl/inne/wokol-sportu/sport-amatorski/magazyn/skandia-maraton-lang-team/wideo/skandia-maraton-lang-team-w-gdansku-kronika/4718000

http://sport.tvp.pl/inne/wokol-sportu/sport-amatorski/magazyn/skandia-maraton-lang-team/wiadomosci/wielkie-emocje-w-gdansku/4717435

Ktoś może oglądał kronike przed teleexpresem? Ciekawi mnie, czy było coś więcej, niż jest dostępne w internecie. Swoją drogą zaskakująco dobra pozycja w ramówce, chłopaki od Langa musieli ostro się wybulić.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...