Rocky Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Mam do kupienia Merida Road Race 880 z 2007r za kwotę 1000zł. Będzie to moja pierwsza szosówka, powiedzcie czy warto ją wziąć za tą cenę. Dane techniczne: Model: ROAD 880 Rower należy do grupy: ROAD Rozmiar ramy: L Rama: MERIDA ROAD ALLOY Amortyzator/widelec: MERIDA ALLOY Wkład suportu: SHIMANO LP28 Korby: RPM ROAD, 53 / 39 Przerzutka przód: SHIMANO SORA Przerzutka tył: SHIMANO SORA Manetki: SHIMANO ST2200 DUAL CONTROL Hamulce: ROAD ALLOY Dźwignie hamulców: SHIMANO ST2200 Wielotryb/kaseta: SUNRACE CS-R6, 12-24T Piasta przód: ALLOY Piasta tył: SHIMANO 2200 Obręcze: ALEX DA-16 Opona przód: MAXXIS DETONATOR, 700x23C Opona tył: MAXXIS DETONATOR, 700x23C Kierownica: ALLOY ROAD Mostek: X-MISSION SPEED Siodło: X-MISSION SPEED Sztyca: ALLOY Liczba biegów: 16
Rocky Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 A czy rama "L" będzie dobra na osobę o wzroście 185 cm?? Wymiar górnej rury między środkami - 57cm...
LosKaczor Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 To ja też dorzucę trzy grosze. Używam Meridy 880-16 z 2010 juz drugi sezon. Zero problemów. Myślę, że rocznik 2007 nie wiele się różni. Bo oni nie wiele zmieniają w modelach. To są bardziej kosmetyczne zmiany. Ale tu uwaga dla Cię: Używam ramy L. A mam 177cm i nie za długie nogi. Siodełko wysunąłem jakieś 16cm. Patrząc tylko na wystającą długość sztycy. Te ramy są dość małe. Porównaj sobie rozmiarówkę tej Meridy 880 i Authorów albo innych szosówek. Ale pomijając kwestię rozmiarówki, rower mogę zdecydowanie polecić, chociaż to moja pierwsza szosa. Może napęd nie za cichy(choć nie mam odniesienia), ale 3000 km bez problemu. Pozdrawiam P.S. Tam na forach piszą, że dla SORY to 6000km to już całkiem spory przebieg. A tam też sporo ST2200 jest. Więc upewnij się, że jest w dobrym stanie, zębatki, łańcuch może być już do wymiany. Opony nie wiadomo w jakim stanie. Więc pokalkuluj sobie. A i dwa, zauważyłem, że gostek nic o pedałach nie pisze. Więc jak coś to go pociśnij, żeby dorzucił, bo najtańsze spd-sl ze 100zł.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.