Skocz do zawartości

[lampka] Mactronic Wall-e - jak montować baterie?

blazko

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć Wam!

Może to i głupie pytanie, ale dziś dotarł do mnie zestaw Mactronica: Noise na przód i Walle na tył.

Czy ktoś może mi powiedzieć jak się pakuje baterie do walle?

Nie widzę nigdzie żadnego pstryczka, żadnego luzu czy dziurki na paznokieć, a boję się siłować...z wiadomych powodów :)

Właściciele Wall-E!

POMÓŻCIE :)

pozdr

Napisano

Walle tył - na zaokrągleniach obudowy sa takie 4 zagłębienia/szczeliny. Tam trzeba wsunąć monetę np. dwa złote i przekręcić monetą co skutkuje otworzeniem obudowy.

• 3 miesiące temu...
Napisano

Mam pytanie do użytkowników w/w lampki, a mianowicie szybko siadają mi baterie nawet jak nie używam. Wydaje mi się, że włożone akumulatorki wytrzymują ok 1,5 tygodnia może nawet krócej ( sprawdzone na wyczucie ) po prostu co kilka dni próbuję włączyć walle'go .... i dzisiaj moje sanyo eneloop wysiadły. Nie wiem co o tym sądzić może mam uszkodzony egzemplarz, albo same próby włączenia tak wykańczają baterie. Przyznam, że mnie to denerwuje i zmuszony jestem kontrolować stan baterii.

Napisano

U mnie 1 eneloop tez wlasnie siadl z 4 sztuk. Do wyrzucenia, po resetowaniu 2 dni nie trzyma dluzej niz 1.5h.

Przezyl gora 20 ladowan

Ladowane BC-700...

Aczkolwiek poza padnietym eneloopem nie narzekam, spokojnie uzywam baterii przynajmniej 30min dziennie, wlaczam nawet w dzien przy jasnej pogodzie i powiem ze generalnie lampka trzyma dlugo.

Napisano

Z tego co mi sie wydaje to akumulatorki nie nadaja sie do dlugiego lezakowania w lampce. Powinien byc naladowany przed samym uzyciem. Ja mam w wallem zwykle baterie philipsa i trzymaja mi juz kilka miesiecy a uzywam naprawde sporo. Sam jestem zaskoczony.

• 3 tygodnie później...
Napisano

Witam, sprawdziłem baterie duracell i po 2 tygodniach od włożenia już ledwo świecą , lampka została włączona kilkukrotnie tylko, żeby sprawdzić czy działa.

Nie ukrywam, że trochę mnie to zastanawia czy aby na pewno lampka nie pobiera napięcia mimo wyłączenia.

pozdrawiam

Napisano

Być może masz jakieś zwarcie, albo wadliwe akumulatorki. Ja z Eneloopów w Wallem jestem zadowolony bardzo. O ile zwykłe akumulatorki dość szybko się same rozładowywały (2 tygodnie bez jeżdżenia w nocy i już prądu nie było), o tyle Eneloopy po naładowaniu są gotowe do użycia nawet miesiąc później. Także poszukaj przyczyny.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...