bajtourka Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Szczegóły tutaj: http://trenerzy.slask.pl/nocny-przejazd-rowerowy-katowice-pszczyna
ursusek Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Ciekawa propozycja.....ale.Wycieczka sama w sobie super ale ktoś kto organizuje w/w wycieczkę nie zdaje sobie sprawy jak w lesie jest nocą ciemno.Nie ma raczej rowerowego oświetlenia które oświetlało by drogę wystarczająco dobrze aby móc bezpiecznie jechać.Trzy godziny ostatnio jechaliśmy do Pszczyny w dzień w ładną pogodę,organizator przewiduje zrobić trasę do Pszczyny w nocy również w trzy godziny .No cóż,do odważnych świat należy
MlodyBarney Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Ursusek, ale jaka adrenalina:D W sumie ciekawa impreza. Ciekawe tylko ile osób w niej weźmie udział, bo jakoś nie wierze aby były tłumy...
bajtourka Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 no jest w tym racja ursusek, bo tydzień temu jak byłam na nocnym tripie to jednak jechaliśmy około 90% po drogach oświetlonych, tylko w parku chorzowskim liczyliśmy na swoje lampki, ale tam nie było dziur, korzeni itd, tempo było w sam raz i ogólnie czysta przyjemność hm no ale każdy lubi to co lubi, dlatego wrzuciłam tego linka, a nóż komuś to przypasuje
intruz Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Ja wczoraj wracałem z Pszczyny, na Paprocanach byłem około 21:30 a w domu 22:30 Uprawiałem batmaństwo bez świateł, ale nie było źle. Ursusek przesadza. ktoś kto organizuje w/w wycieczkę nie zdaje sobie sprawy jak w lesie jest nocą ciemno Ja jechałem bez świateł i dałem radę Kiedys jechałem z kolegą który miał dość mocną lampkę i było spokojnie
ursusek Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Paprocany,Tychy i droga asfaltowa to nie las.Możesz się wybrać,nic przecież nie stoi na przeszkodzie.
intruz Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Wracałem z Piasku przez Kobiór lasem i wyjechałem w paprocanach więc chyba las
ursusek Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Wracałem z Piasku przez Kobiór lasem i wyjechałem w paprocanach więc chyba las Brawo !!!
Cymmes Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Fajna sprawa! Super jest szukanie nowych wyzwań, kolejnych pomysłów i ich realizacja. Są już zdecydowani chętni na tą Imprezę?
bros Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Ja bym się może wybrał ale tylko z dobrym oświetleniem i jeżeli będę miał akurat wolny weekend. Dawid: czasem w lesie da się jechać w nocy jeżeli księżyc mocno świeci i zna się trasę. Ale tak normalnie, to idąc trzeba zachować szczególną ostrożność, a co dopiero jadąc rowerem ... Ja bez oświetlenia w życiu nie wybrałbym się do lasu. Janek: poczytaj o oświetleniu rowerowym;) Są lampki, które świecą mocniej niż reflektory samochodowe i wcale nie kosztują fortuny. Spokojnie można utrzymać prędkość 25km/h.
terrago Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Ciekawa propozycja.....ale.Wycieczka sama w sobie super ale ktoś kto organizuje w/w wycieczkę nie zdaje sobie sprawy jak w lesie jest nocą ciemno.Nie ma raczej rowerowego oświetlenia które oświetlało by drogę wystarczająco dobrze aby móc bezpiecznie jechać.Trzy godziny ostatnio jechaliśmy do Pszczyny w dzień w ładną pogodę,organizator przewiduje zrobić trasę do Pszczyny w nocy również w trzy godziny .No cóż,do odważnych świat należy Zgadzam sie z Ursuskiem w 100%. Na pewno propozycja ciekawa, tyle, że lasy kobiórskie też bywają zdradliwe i na pewno warto by było się wybrać z kimś kto nieźle zna drogę, bo kiedyś zdarzyło mi się wjechać w Czarkowie, a wyjechać - właśnie wieczorem, tyle, że w okolicach Łazisk Grn. -- Pozdrawiam, M.
Cymmes Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 To co wybiera się ktoś z Was na to? Może jakaś nasza "Forumowa Reprezentacja"? Jeżeli tylko nie będzie potopu chcę się wybrać.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.