djdan Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Witam! Poszukuję stery, aby były: -na 1 1/8" -na łożyskach maszynowych -nabijane (rama- Trek 8500 2009r) -jak najbardziej wytrzymałe, ale również jak najlżejsze Ważne, aby cena za stery nie przekroczyła 100zł razem z przesyłką!!! Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jakie te stery kupić. Oryginalnie w tym treku były cane creek s3, ale są one dla mnie za drogie. Myślałem nad: Accent airplane Ocatane One Warp 1 Bardzo proszę o inne propozycje i porady! Z góry dzięki- djdan Mógłby mi ktoś pomóc???
marky5 Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Aktualnie mam w swoim GF stery Accent Profesional drugi sezon i jestem z nich zadowolony.Lekkie,porządne stery za rozsądne pieniądze.
djdan Napisano 19 Maja 2011 Autor Napisano 19 Maja 2011 Ale Accent Proofesional to chyba tak jakby grupa, do której należą stery m.in. Accent Airplane
marky5 Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Moje stery to dokładnie te co na focie na tej stronie Allegro.
Czajnik Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 ja również posiadam airplane tylko w wersji semiintegrated, bardzo dobre stery za rozsądne pieniądze
djdan Napisano 19 Maja 2011 Autor Napisano 19 Maja 2011 marky5, czyli masz Accent Airplane? Czyli ogólnie, to polecacie te Accenty? A jak w porównaniu do nich wypadają te Octane One Warp 1?
marky5 Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 No z tego wynika ,że tak wcześniej nie pamietałem całej nazwy,ale tak są to te stery które posiadam.Natomiast te stery Octane są poprostu cięższe i solidniejsze i można je stosować nawet do cięższych zastosowań typu FR.
djdan Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 OK. Dzięki. Dowiedziałem się, że i jedne i drugie stery są dobre, więc będę kierował się tylko i wyłącznie ceną Dzięki za odpowiedzi i porady- djdan
Cycu85 Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 Podczepię się, co powiecie na te? http://www.centrumrowerowe.pl/012281/FSA-The_Pig_stery_1_1_8_zewnetrzne_bez_kapsla_i_gwiazdki/Produkt.aspx#dostepnosc-stacjonarna cena bardzo przystępna, gdzie haczyk?
Mod Team safian Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Napisano 20 Maja 2011 @UP: Bez top capa i gwiazdki. BTW. 180 g stery to chyba lekka pomyłka, przecież to ciężkie jak cholera.
Schwefel Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 cena bardzo przystępna, gdzie haczyk? Pieruńsko ciężkie w tym haczyk.
kolarz87pl Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 · Ukryte przez Schwefel, 29 Maja 2011 - reklama Ukryte przez Schwefel, 29 Maja 2011 - reklama A te? Lekkie i w dobrej cenie http://sklep.vinco-bike.pl/index.php?cPath=5 Jeszcze Ci sporo zostanie
djdan Napisano 29 Maja 2011 Autor Napisano 29 Maja 2011 Ja już zakupiłem stery Octane One WARP 1. Mają mi przyjść kurierem jutro. Mam nadzieję, że będę z nich zadowolony.
djdan Napisano 30 Maja 2011 Autor Napisano 30 Maja 2011 Stery dzisiaj do mnie przyszły i na razie jestem z nich zadowolony (wygląd, masa itp). Zobaczę na początku wakacji (gdy będę składał cały rower do kupy) czy będą OK.
djdan Napisano 31 Maja 2011 Autor Napisano 31 Maja 2011 Nie chce zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj. Ponieważ składam mój pierwszy rower, to nie wiem do końca, jak się nabija stery, te zresztą, które kupiłem. Gdyby mógł ktoś podać mi instrukcję nabijania takich sterów, to byłym mu bardzo wdzięczny. Moja rama to TREK 8500, 2009r. Ponieważ nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na narzędzia specjalne do nabijania takich sterów, to proszę o prostą instrukcję nabijania domowymi sposobami (jakie narzędzia są potrzebne i co po kolei robić). Bardzo proszę o pomoc- djdan
djdan Napisano 31 Maja 2011 Autor Napisano 31 Maja 2011 Dzięki, przeczytałem wszystko i już coś kumam, ale gdybyś mi coś wysłał(najlepiej jakiś film) /napisał w prostszym wydaniu byłoby fajnie. Szukałem w google, ale nic takiego nie znalazłem Byłbym bardzo wdzięczny
Czajnik Napisano 31 Maja 2011 Napisano 31 Maja 2011 tutaj masz filmik tylko zamiast tej prasy do wciskania w ramę, używasz młotka i kawałka drewna i na filmiku po montażu stery wystają poza ramę bo są zewnętrzne, u Ciebie schowają się na równo z ramą
dzidek Napisano 1 Czerwca 2011 Napisano 1 Czerwca 2011 Od siebie polecam Octane one Warp 1. Kręca się idealnie i nie ma z nimi żadnych problemów, a i jedna z najtańszych maszyn na rynku.
djdan Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Napisano 1 Czerwca 2011 dzidek chyba nie czytałeś całego tego tematu, bo wyżej napisałem, że kupiłem stery Octane One WARP 1 i wyglądowo i tak ogólnie są fajnie, ale mechanicznie to zobaczę, bo jak na razie to muszę wiedzieć jak się je zakłada bo nigdy nie nabijałem żadnych sterów. Czajnik masz plusa. Właśnie czegoś takiego szukałem. Dzięki!!!
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.