Skocz do zawartości

[Stery] maszynowe do 100zł

djdan

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Poszukuję stery, aby były:

-na 1 1/8"

-na łożyskach maszynowych

-nabijane (rama- Trek 8500 2009r)

-jak najbardziej wytrzymałe, ale również jak najlżejsze

Ważne, aby cena za stery nie przekroczyła 100zł razem z przesyłką!!!

Bardzo proszę o pomoc, bo nie wiem jakie te stery kupić. Oryginalnie w tym treku były cane creek s3, ale są one dla mnie za drogie.

Myślałem nad:

Accent airplane

Ocatane One Warp 1

Bardzo proszę o inne propozycje i porady!

Z góry dzięki- djdan

Mógłby mi ktoś pomóc???

Napisano

Aktualnie mam w swoim GF stery Accent Profesional drugi sezon i jestem z nich zadowolony.Lekkie,porządne stery za rozsądne pieniądze. :thumbsup:

Napisano

Ale Accent Proofesional to chyba tak jakby grupa, do której należą stery m.in. Accent Airplane

Napisano

marky5, czyli masz Accent Airplane?

Czyli ogólnie, to polecacie te Accenty?

A jak w porównaniu do nich wypadają te Octane One Warp 1?

Napisano

No z tego wynika ,że tak wcześniej nie pamietałem całej nazwy,ale tak są to te stery które posiadam.Natomiast te stery Octane są poprostu cięższe i solidniejsze i można je stosować nawet do cięższych zastosowań typu FR. :thumbsup:

Napisano

OK. Dzięki. Dowiedziałem się, że i jedne i drugie stery są dobre, więc będę kierował się tylko i wyłącznie ceną

Dzięki za odpowiedzi i porady- djdan

• 2 tygodnie później...
Napisano

Ja już zakupiłem stery Octane One WARP 1. Mają mi przyjść kurierem jutro. Mam nadzieję, że będę z nich zadowolony.

Napisano

Stery dzisiaj do mnie przyszły i na razie jestem z nich zadowolony (wygląd, masa itp). Zobaczę na początku wakacji (gdy będę składał cały rower do kupy) czy będą OK.

Napisano

Nie chce zakładać nowego tematu, więc piszę tutaj.

Ponieważ składam mój pierwszy rower, to nie wiem do końca, jak się nabija stery, te zresztą, które kupiłem. Gdyby mógł ktoś podać mi instrukcję nabijania takich sterów, to byłym mu bardzo wdzięczny. Moja rama to TREK 8500, 2009r. Ponieważ nie mam zamiaru wydawać pieniędzy na narzędzia specjalne do nabijania takich sterów, to proszę o prostą instrukcję nabijania domowymi sposobami (jakie narzędzia są potrzebne i co po kolei robić).

Bardzo proszę o pomoc- djdan

Napisano

Dzięki, przeczytałem wszystko i już coś kumam, ale gdybyś mi coś wysłał(najlepiej jakiś film) /napisał w prostszym wydaniu byłoby fajnie.

Szukałem w google, ale nic takiego nie znalazłem

Byłbym bardzo wdzięczny :thanks:

Napisano

tutaj masz filmik tylko zamiast tej prasy do wciskania w ramę, używasz młotka i kawałka drewna

i na filmiku po montażu stery wystają poza ramę bo są zewnętrzne, u Ciebie schowają się na równo z ramą

Napisano

Od siebie polecam Octane one Warp 1. Kręca się idealnie i nie ma z nimi żadnych problemów, a i jedna z najtańszych maszyn na rynku.

Napisano

dzidek chyba nie czytałeś całego tego tematu, bo wyżej napisałem, że kupiłem stery Octane One WARP 1 i wyglądowo i tak ogólnie są fajnie, ale mechanicznie to zobaczę, bo jak na razie to muszę wiedzieć jak się je zakłada bo nigdy nie nabijałem żadnych sterów.

Czajnik masz plusa. Właśnie czegoś takiego szukałem. Dzięki!!! :thanks:

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...