lukaszs Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 tak jak w temacie poszukuję możliwie jak najtańszego amorka powietrznego.... pod rowerzystkę około 55kg... interesuje mnie amor pod tarcze bez piwotów....100mm używka lub nowy - z naciskiem na to drugie:-) teraz ma Darta ale zdecydowanie za twardy.... na razie z tego co się orientowałem z nówek to tylko SR Raidon w moim zasięgu - ewentualnie używka możecie coś polecić??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mathiu Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Można poszukać używanej Tora Air lub coś w tym stylu Rst First lub jest jeszcze coś takiego SR SUNTOUR EPICON Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Najtańszy? SrSuntour Raidon ze starszych lat produkcji (2008, 2009 etc) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
p3m0 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 a może XCR ? jest bardzo miękki . w sam raz dla takiej kobiety Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
adii22 Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ale XCR nie jest powietrzny! Poza tym, jego wykonanie nie jest na najwyższym poziomie, Raidon jest NIECO lepiej wykonany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 19 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 XCR nie wydaje sie być raczej godny zaufania.... napisałem najtańszy powietrzny bo - zależy nam na tym żeby buł miękki - moja kobieta nie wykorzystywałaby wszelkich regulacji - więc miękkość to priorytet wystarczy że ustawię go pod jej wagę i będzie śmigała:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 19 Maja 2011 Udostępnij Napisano 19 Maja 2011 Ten RST F1RST Platinum robi wrażenie . Cena bardzo niska, ja więcej dałem za nowego RST F1RST Air (model niżej). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Mod Team bogus Napisano 20 Maja 2011 Mod Team Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 Jeśli chodzi o tani powietrzny amortyzator to Raidona mogę z czystym sumieniem polecić. Rocznik raczej nie ma znaczenia, bo do roku 2010 Raidon był sprzedawany bez żadnych zmian. Osobiście jeżdżę na 2009 i jestem z niego bardzo zadowolony. Polecam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 20 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 tak tez myślę że Raidon będzie najlepszym rozwiązaniem.... ale ten RST first platinium tez "wygląda" solidnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 20 Maja 2011 Udostępnij Napisano 20 Maja 2011 XCR nie wydaje sie być raczej godny zaufania.... napisałem najtańszy powietrzny bo - zależy nam na tym żeby buł miękki - moja kobieta nie wykorzystywałaby wszelkich regulacji - więc miękkość to priorytet wystarczy że ustawię go pod jej wagę i będzie śmigała:-) Taaa, wydaje Ci się tylko. Jak nie będzie miał regulacji tłumienia to będzie przetłumiony i mimo pozornie miękkiego ustawienia nie będzie się dobrze zachowywał. Statycznie go dobijesz a w jeździe będzie mułowaty. Przykładem są stare axony, z tego co słyszę pierwsze raidony itp, można szukać dalej. Kobieta jak jeździ? Rekreacyjnie? Sportowo? Jak bardzo? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lukaszs Napisano 21 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 rekreacyjnie śmiga......... mam to na oku myślę że będzie spoko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Hetman Napisano 21 Maja 2011 Udostępnij Napisano 21 Maja 2011 No jak rekreacyjnie to właśnie problem z przetłumieniem być może. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
matkell Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 Ja zgadzam się z bogus92, mam Raidona w wersji RL z 2008 roku od stycznia i jestem bardzo zadowolony (ponad 3000km i nie ma żadnych problemów), co do RST... ładny jest, ale nie polecam ponieważ mój znajomy ma model z 2009 roku i jedynym plusem jest waga, amortyzator był już dwa razy w serwisie (rozszczelnienie komory powietrznej), a praca Raidona i RST jest porównywalna. Jeśli chodzi o Raidona: jest strasznie ciężki, potrzebuje około 500km na wyrobienie się i ciśnienie podane w instrukcji jest nie jest adekwatne do Sagu, ale to przejściowe problemy i kupując teraz amora w tej cenie ponownie wybrał bym Raidona Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
afly Napisano 22 Maja 2011 Udostępnij Napisano 22 Maja 2011 ... a praca Raidona i RST jest porównywalna... Z tym stwierdzeniem się nie zgodzę na 100%. Jeździłem na Epiconie (~140km) z odpowiednio ustawionym sag`iem i z całą pewnością pod względem pracy wybieram F1rst`a. Chyba, że zaraz się okaże ze Raidon jest lepszy od Epicon`a. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.