kalin20 Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Witam Zauważyłem przy serwisie rowerku że na dole śruba imbusowa w goleni na której jest regulacja odbicia kręci się. Nie da rady jej wkręcić ani wykręcić, poprostu kręci się cały czas. Czy można to jakoś łatwo naprawić ? Czy musze jednak oddać rower do serwisu ?
kalin20 Napisano 19 Maja 2011 Autor Napisano 19 Maja 2011 niee chodzi o to ze na dole amortyzatora, przy mocowaniu koła jest śruba imbusowa. Zauważyłem że nie można jej dokręcić, ani odkręcić, a jest to na dole, w tym miejscu gdzie wchodzi laga na której jest regulacja odbicia. Załącze zdjęcie kolorem czerwonym zzaznaczyłem śrubę której nie można dokręcić
ttomii88 Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Obroc amora tak aby opieral sie rura sterowa na podlodze, nadepnij na boster zeby go porzadnie rpzycisnac i wtedy wykres srube, powinno byc ok. Poprostu ten tlumik/ popychacz, do ktorego przykrecona jest sruba kreci sie wraz z nia przy probie wykrecenia.
kalin20 Napisano 19 Maja 2011 Autor Napisano 19 Maja 2011 ttomii88, sposób który podałeś nie działa. Jakieś inne sugestie ?
Hetman Napisano 19 Maja 2011 Napisano 19 Maja 2011 Zamiast składać amora zacznij go rozbierać i obadaj temat jak będzie w częściach.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.