Skocz do zawartości

[manetki] zamiana obejm lewej z prawą w XT 770

Andrew

Rekomendowane odpowiedzi

Witajcie!

Sprawiłem sobie nowe hamulce Formula ORO K24. Hamulce super, ale mam pewien problem. Otóż mając Juicy 7 tak ustawiłem sobie klamki, żeby trzymając rękę na środku gripa mogłem sterować manetką kciukiem i operować hamulcem za pomocą palca wskazującego lub środkowego.

Natomiast po założeniu Formuli pojawił się problem. Klamka k24 jest nieco dłuższa i przy pozostawieniu manetki w starej pozycji klamka nie daje się ustawić w ergonomicznej pozycji - jest położona za bardzo ku zewnętrznej. Musiałbym przesunąć manetki ku środkowi kierownicy by móc normalnie korzystać z hamulca, ale wtedy obsługa manetek będzie bardzo utrudniona.

Tutaj widać jak to wygląda (zdjęcie nie moje, ale ten sam układ klamek i manetek): picturewg.th.jpg

Zastanawiam się, czy możliwa jest zamiana obejm lewej z prawą tak, by pierścienie obejm były skierowane ku środkowi kierownicy, a nie w stronę zewnętrzną, jak jest oryginalnie. Czy ktoś próbował takiego rozwiązania ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...