Skocz do zawartości

[tarczówki czy v-ki?]

MRpeanut

Rekomendowane odpowiedzi

Potrzebna pomoc.

Chce kupić rower do jazdy typowo amatorskiej, głównie asfalt ewentualnie jakieś polne albo leśne drogi itp. Zastanawiam się tylko jakie hamulce wybrać. I tu moje pytanie lepiej wybrać dobre V brake czy lepiej jednak tarcze. W kwocie do 2tys mam na oku meride z dobrymi V-kami, jak mi powiedziała Pani w sklepie rowerowym oraz(podobno, tak mi mówił gościu w sklepie) crossa w malowaniu dla go sporta (podobno, tak mi mówił gościu w sklepie) z tarczówkami hydraulicznymi (nie znam się na tym także nie powiem jaki to model osprzętu wiem tylko że shimano). Jakbyście mogli coś doradzić co lepiej wybrać (wszystkie za i przeciw) do jak już napisałem amatorskiej- rekreacyjnej jazdy. Z góry dzięki;];]

wszystko jest jasne aż do połowy twojej wypowiedzi, nie ogarniam ^^

co do pytania lepsze są dobre V-ki niż słabe tarczówki

w rowerze do 2 tys raczej v-ki dobre bo jak już tarcze to tylko hydrauliczne a w rowerze do 2 tys hydraulicznych tarcz raczej nie znajdziesz

edit: poza tym do takiej jazdy jak ty mówisz spokojnie ci v-ki wystarczą, hydrauliki mają sens gdy jeździsz dużo po górach gdzie pogoda jest różna a hamulce musisz tam jednak mieć w 100% sprawne.

temat wałkowany wielokrotnie.

Jako że zawsze lepiej jest poznać punkt widzenia jak największej liczby osób (choćby dla większego przekonania o słuszności wyboru), również poprę przedmówców. W tej cenie i do takiego zastosowania v-ki spokojnie wystarczą.

oprócz zysku finansowego (bo to co miało by pójść na tarcze pójdzie np. na lepszy amor czy napęd) masz jeszcze całkiem spory zysk wagowy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...