Skocz do zawartości

[1500-1600zł] rower MTB

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam serdecznie,

mimo że przeglądałem forum i znalazłem kilka podobnych tematów dalej nie mam odpowiedzi na moje pytanie.

Szukam roweru do 1500-1600zł i ani grosza wiecej.

Ma to być MTB z wykorzystaniem do jazdy w terenie i górach-z tym że oświadczam ze dopiero zaczynam przygodę.

Fundusze sa jak widzicie mocno ograniczone ale przewiduję stałą inwestycję w osprzęt i jego dostosowanie do wymagań.

Kwota 1500 ma być zakupem roweru do stopniowej rozbudowy ale to ma być rower nie rama.

Mam 196cm i 115 kg wagi i myślę po przymiarkach ze rama 21 cali byłaby odpowiednia.

Hamulce v-breki bo i tak po 2-3 tygodniach zastapią je hydrauliczne tarczówki.

Moje wstępne wybory to:

kross a2 2010 lub 2011- dobry osprzęt do rozpoczęcia zabawy ale powiedzcie czy dobra rama do rozbudowy?

giant rincon 2010 lub 2011- słyszałem ze dobra i mocna rama ale osprzęt lekko do bani

Czekam na opinie i ewentualne propozycje ale także proszę o zrozumienie i wyjaśnienie dlaczego własnie ten a nie inny bo same "bo jest dobry" wybaczcie ale nie satysfakcjonuje mnie.

Dzięki za pomoc.

Rafał

Napisano

Z gory skreslam w Twojej glowie rowery z 2011 roku(bynajmiej w tej kwocie). Dostajesz slabszy osprzet w porownaniu do 2010, wiec nie warto! Moje propozycje sa nastepujace:

http://rowery.shop.pl/view/187/ jesli jest 21' to zamawiaj i zamykasz watek, super osprzet, od razu dobre hamulce tarczowe, deore xt z tylu, dobra rama, cenowo i osprzetowo niszczy mlodsze a2 i wiekszosc rowerow w tej kwocie

http://www.rowerzysta.pl/mtb/rower-gorski-unibike-evolution-2010.html ciut slabszy osprzet, jednak stosunek cena/jakosc bardzo dobry, masz xcra, alivio,deore

Dla amatora, mysle ze taki sprzet spelnia wymagania i pozwala na radosc z jazdy, ramy sa dobre, wiec jakbys chcial cos zmieniac w przyszlosci to nic nie pojdzie w bloto. Pozdrawiam!

Napisano

Dzięki za szybką odpowiedz rzeczywiście cena za tego A2 XT jest rewelacyjna i warta przyjrzenia zaraz zapytam o dostępność ramy 21 cali ale nadal czekam na opinie.

Pozdrawiam

Napisano

Witam

Sam jeżdżę na tym KROSS A2 XT i rowerek jest super mam ten sam co kolega wyżej proponował kupiłem go rok temu za super cenę 1300zł z takim samym osprzętem.

Na początek rower naprawdę super- w lepszej cenie nie dostaniesz nigdzie tak dobrego osprzętu !!!

Jeżeli nie będzie w sklepie ramy 21 to na allegro jest w tej samej cenie.

Jeżeli chodzi o hamulce- nie regulowałem od nowości, ważę 90kg i hample super się sprawują wystarczy się tylko na początku przewieźć na jakąś dłuższą górkę i przepalić klocki i tarcze.

pozdrawiam i polecam kross a2 xt

Napisano

Hmm Korba, stery i manetki lepsze, ale za to przerzutka tył gorsza hamulce też gorsze reszta porównywalna.

Ja bym brał KROSS A2 XT

Możesz jeszcze popatrzeć na fajne używki ...

pozdawiam

Napisano

Mam niestety mały problem bo nie mogę na razie dostać levela A2 XT z ramą 21 wszędzie wyprzedane a jak są to już za dość duża kaskę.

Co mogę jeszcze poszukać jakies inne propozycje?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...