Skocz do zawartości

[rama] Pomóżcie dobrać coś do maratonów

Rocky

Rekomendowane odpowiedzi

Hej,

poszukuję ramy do maratonów MTB, jakiejś z wyścigową charakterystyką. Mam przeznaczone na to 1000 zł. Ogranicza mnie jedynie amor, który ma obciętą rurę na 150 mm. Mam 185 cm wzrostu, waga ok.90 kg.

Proszę o pomoc. Pozdrawiam

To masz problem - mostek 4 cm czyli potrzebujesz ramy o max 11 cm głowce a najlepiej 10. Tak do 17-18" pewnie dałoby się coś znaleźć ale 19 i 20 to najminej jak widziałem 12 cm. To Twój amor z poprzedniego roweru czy po prostu bardzo tanio kupiłeś ?

Jest jeszcze jedna opcja ale cenowo większa niż planowałeś - Chickadee Za to ze sterami i mostkiem powinieneś się zmieścić bo rama ma max. 105 mm wysokości główki.

No i to nie mało poza budżetem :icon_wink:

Za 1999 zł widziałem wczoraj Speca SJ HT5 S-Works '09 ze sztycą karbonową w komplecie (sama sztyca stoi koło 600zł). Z resztą na identycznej ramie jeżdżę i chwalę sobie.

Jakie linki polecam? O so choci?

Pytałem się o mostek - jaki posiadasz obecnie, bo może wymiana na krótszy (przy sterówce) i lżejszy pozwoli ci na większy zapas przy kupowaniu ramy.

Sterówkę masz okropnie krótką, nie wiem jaka idea przyświecała komuś, kto używał tego amora.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...