buritto Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Witam posiadam hamulce Hayes HFX 9. Niestety skrzywiłem tarczę tak, że trzeba ją wymienić. W serwisie proponują mi tarczę Avid G2 CLEANSWEEP i nowe klocki hamulcowe (bo na starych już w ogóle nie ma okładziny). Do tej pory jeździłem na tarczy Hayes i klockach tej firmy i byłem bardzo zadowolony, hamulce hamowały w każdych warunkach świetnie. Czy warto brać tą tarcze i czy będzie swoje zadanie spełniać lepiej, a może gorzej? Pozdrawiam regulamin 2b: "...następnie dodajemy krótki, ale konkretny opis zagadnienia. Ma to na celu ułatwienie innym użytkownikom poruszania się po forumowym archiwum - a autorowi wątku zapewni maksimum szans na uzyskanie szybkiej i wyczerpującej odpowiedzi." A nie "[tarcza] czy warto brać?" Odi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
radomir82 Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Tarcza będzie ok, uważaj tylko na rozmiar 180mm Hayes kontra 185mm Avid. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.