Skocz do zawartości

[obręcz] DT XR 400 vs ZTR

supergdynia

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam słuchajcie mam problem. Mam na pewno 1000zł na koła . Problem teraz w tym że nie jestem pewny czy wziąć obręcze DT XR400(koła 1000zł) czy dozbierać do ZTR. W gruncie rzeczy to proste że powinienem dozbierać ale... posiadam opony druciane także musiałbym też i je zmienić czyli już z dopłaty 200zł robi się 350 a to już większy problem. Jak kupie te na XR400 to jeszcze mi styknie na opony lekkie że odbije na duży + tą wagę ZTRów. Proszę o pomoc! Czy te ZTR to będzie taka wielka różnica w stosunku do tych XR400?A różnica w wadze około 100gram.

• 5 miesięcy temu...
Napisano

Regulamin forum, pkt 2i

Przy tego typu pytaniach nie podając swojej wagi nie dziw się że nikt nie odpowiada Powiedz ile ważysz ZTR sa świetna dla bikerów max 70-75 kg powyżej możesz pożałować tych 100 gram zaoszczędzonych. Waga koła to najważniejszą z punktu widzenia jazdy waga w rowerze wszystko co się obraca jest istotne a najbardziej istotne jest to (jeśli chodzi o dynamikę ) co obraca się najdalej od osi obrotu czyli obręcz i Opona. Z tym że za bezpieczeństwo jazdy odpowiada cały zestaw.DTXR 400 są max do 90 kg wagi bikera jak wazysz blisko 90 nie testuj DT tylko bierz Maviki 770 te mają limit do 115 kg są sztywniejsze od DT. Sztywniejsze w przypadku obręczy znaczy mówiąc prostymi słowami łatwiej złamać niż wygiąć ;-).

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...