Skocz do zawartości

[piasta pod tarczę] nakrętka

Michalpb1

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam

Mam pytanie jak się to nazywa i gdzie to szukać ?

Z jednej strony przymocowana była tarcza i w całości nakręcało się to na piastę. A tutaj foto tego

img20110518124712.jpg

Z góry za pomoc Dziękuje

Napisano

Wydaje mi się, że jest to adapter Centerlock/6 śrub (IS). Dostępne wszędzie, od Allegro po różne sklepy rowerowe np:http://allegro.pl/adapter-centerlock-6-srub-23-gramy-black-i1610903725.html

Napisano

poprostu gwint sie zjechał.nakreca się ale nie przyma sie przy końcu tylko przekreca i nie trzyma w tym momencie tarczy.wiec co w takim razie proponujecie dorabiac czy kupic nowa piaste (jak kupic to jaka) ?

Napisano

A na piaście jest jeszcze dobry gwint?

Mógłbyś to spawać po możliwym przykręceniu, jeśli to alu do alu. Tylko rozbierz wcześniej piastę. No i znajdź odpowiedniego spawacza bo nie każdy to spawa. Gruby, mocny spaw i powinno być ok. Jeśli oczywiście opłaci się cenowo.

Jak kupować, to dowolną jaką chcesz... Nie wiemy nawet czy to przód czy tył przecież. Rynek jest pełen, na pewno coś wybierzesz :) .

Napisano

Jak 24 to niebanalny problem z poszukiwaniem...

Ale spawanie to też rozbiórka + zapomniałem o rozplataniu koła jeszcze ;) . Z robotą na jedno wychodzi.

Napisz potem jak wyszło.

Napisano

no w sumie to moze i tak.powiedziano mnie ze sie aluminium nie spawa

Nie idź do Heńka-spawacza tylko poszukaj kogoś kto się zajmuje czymś więcej niż robieniem bram...

Chociażby jest temat w ramach o pękniętym kominie, tam masz namiary na człowieka.

Napisano

To jest kawałek badziewnej piasty, nigdzie tego nie znajdziesz, da się dorobić u dobrego tokarza.

Nigdzie powiadasz, a właśnie takie coś kupiłem i pasuje i jest ok :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...