tomi555 Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Mam problem z regulacją tylnej przerzutki Deore (napęd 3x9 , przerzutki deore mega drive, manetki deore MD, kaseta hg50, łańcuch 7701 - nowy, korba truvativ Firex ). Wszytko ładnie się ustawia dla małych tylnych zębatek - begi chodzą bezproblemowo. Gdy jadę w górę - 4,3,2,1 - jest idealnie - ale gdy chcę zejść w dół - z 1 na 2 i z 2 na 3 łańcuch zmienia blat, ale zaczyna przeskakiwać - chcę wskoczyć na wyższy bieg - ale jak lekko pociągnę wózek w dół to jest idealni - czyli jakby przerzutka nie chciała schodzić w dół. Oczywiście żadna regulacja tego nie chce załatwić (bo jak popuszczę linkę, to biegi 9,8,7 nie wchodzą w górę). Zakres pracy przerzutki ustawiony prawidłowo. Czym to może być spowodowane ? Linki przesmarowane pracują idealnie. Hak prosty, wózek ma luzy - ale czy aż na tyle duże ? Zauważyłem, że jak jest na biegach właśnie 3,2,1 to jest ustawiony trochę pod skosem - nie prowadzi łańcucha idealnie prosto jak na niskich biegach. Będę wdzięczny za pomoc, bo już mi nerwy puszczają. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tobike Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 czy to jest nowy napęd? jeśli tak to musi się ułożyć wszystko i przejedź przynajmniej 50km, potem następna regulacja Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
tomi555 Napisano 1 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2011 Problem rozwiązany - zmieniłem linki, drobna regulacja i wszystko chodzi ładnie. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.