Kudlaty01 Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Tak szybko bez zbędnych zdań: waszym zdaniem jaka kadencja i tętno podczas treningów wytrzymałości siłowej?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Klosiu Napisano 17 Maja 2011 Udostępnij Napisano 17 Maja 2011 Kadencja wygodna, ale nie za szybka, tętno strefy 4-5a, czyli próg mleczanowy i jakieś 15bpm poniżej. U mnie przy tempówkach interwałowych to 157-171bpm, ale to oczywiście indywidualna sprawa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Kudlaty01 Napisano 18 Maja 2011 Autor Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Właśnie a ja jak kręcę 40/60ob/min to mi wychodzi 65-70Hrmax...;/ Wychodzi na to,że by jechać na 80Hrmax to muszę kręcić dość szybko... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
puchaty Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 Dziwne rzeczy piszesz Kudłaty. Co prawda jest korelacja między kadencją a HR ale zdecydowanie silniejsza zależność (jeśli się kręci w wygodnych kadencjach) jest między obciążeniem a HR. Przecież jak znajdziesz sobie długi podjazd i ustawisz twarde przełożenie, to nie powinieneś mieć kłopotu wejść na HR zbliżony do maxa nawet kręcąc te 60-70 RPM. Reasumując, Klosiu napisał Ci dobrze. Ustaw sobie kadencję wygodną czyli taką, z jaką najczęściej jeździsz i ciśnij na tyle mocno aby wejść w te strefy pulsu, co trzeba. Co do kręcenia w 40/60 RPM - to nawet nie wiem do czego może się przydać taki trening. Może do ćwiczenia siły, ale to też z dużą uwagą aby nie zarżnąć kolan. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
nabial Napisano 18 Maja 2011 Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 nom...nawet sie nie przyznawaj, ze krecisz 40obr/min...ja przy slowych ponizej 70 nie schodze, no ale zawodnikiem nie jestem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.