Skocz do zawartości

[Triki] i przystosowane do nich FIXy

whynot5

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

@ mariano - mostek wrzuciłem swój, bo miałem krótszy

@ kms - do tej ramy jest wideł za 400 pln, do tego trzeba suport, mostek, zacisk. W Csepelu to wszystko kosztuje 500, w analogu 1500. Jakby kosztował tyle samo albo różnica cenowa byłaby niewielka to spoko, ale koleżka wyżej mówi, że nawet csepel nie jest w zasięgu jego kieszeni. A Analog jest git i glanc.

Napisano

Spokoloko. Póki co nie jest w zasięgu ale zajawka jest więc prędzej czy później coś złożę.

Nie spieszy mi się zbytnio. Na obecnym ostrym przecież też można się pobawić ; ) może bez hardkorów ale zawsze. Teraz się bawię w stójkowe wygibasy : )

Napisano

No spoko , przeoczyłem.

Kurcze nie kminie akcji jak ja mam zrobić bunnyhopa na ostrym kole.

Na kraweżnik to jeszcze zrobie , ale wyżej wybić się nie umiem, bo mnie korby wkurzają.

to takie bardziej połączenie j-hopa z pedal kickiem niż klasyczny bunny hop.

w stajni NSa brakuje mi jedynie promo ANALOGA w tym stylu erenesa .

• 3 tygodnie później...
Napisano

kółka

jeździłem na kilku. na zdjęciu są przeciwatomowe ciężkie obręcze trekkingowe, na wysokim stożku. Ich przewaga jest taka, że są niedo[piiiiiii]ania. przez 2 lata nie były nigdy centrowane (a jeździłęm parę razy zupełnie bez powietrza) i są proste jak drut. Do tego przez dłuższy czas miałem szersze opony (32 mm). Od jakiegoś czasu jeżdżę z jakimś roadrunnerem na przodzie. Nie robiłem z nim dropów, więc nie wiem jak z wytrzymałością, ale powinno być ok. Generalnie jak chcesz skakać (spadać) to zdecydowanie bierz wysoki stożek.

Napisano

Tak bez szaleństw z kasą, ale żeby były nie do zayyye bania.

Swift arriv ? Coś ostatnio zniknęły z allegro.

- Wersja trekkingowa 29mm ? wagi nie podali, ale to samo w wersji szosowej 542g. Chociaż nie wiem czy to samo. Szersza.

- 42mm przerabiane już nie raz na forum. Heavyweigth!

Do triczenia chyba warto wylajtować rower w miarę możliwości (?)

Napisano

arrivy mam w innym rowerze. wersja 42mm. na razie jezdze na nich rok, ale bez dropow. Do jazdy sa spoko mocne, to na pewno. Wersja trekingowa jest na pewno ciezsza bo ma pewnie 19 mm zamiast 14/15. 

Do triczenia wylajtowane? hmmmmm. a widziales trickowki z aerospoke'ami i deepV? to na pewno nie sa lekkie kolka. Jak chcesz bic rekord swiata w bunny hopie na ostrym to lajtuj. moim zdaniem pojdzie Ci to tylko w piety (i portfel). 

Moja rada - kupuj cokolwiek i zacznij triczyc:)

Napisano

arrivy szersze będą solidniejsze ? chodzi o trekkingowe.

BTW dzwoniłem i mówią że 560g. Aż nie chce się wierzyć bo węższe 542g.

Nie mogę się zdecydować. 3 arrivy. które brać :( ?

Napisano

jak mam być szczery to wziąłbym najtańsze:]

Stary - jak rozwalisz takie kółko to stawiam Ci browar. Musiałbyś robić dropa z kilku metrów i mieć tytanową ramę:]

Prędzej Ci się wideł rozkraczy niż kółko zepsuje. Nie zastanawiaj się tyle tylko kupuj i ćwicz.

Napisano

przy pierwszym takim rowerze nie pchalbym sie w dyski. moze sie okazac, ze bedziesz chcial zonglowac zebatkami, a tekie na srubki znacznie ciezej dostac. bierz cos na normalnej piastce do ostrego.

Napisano

na polo ja mam 42x24 ale pewnie niedlugo bedzie 39x24. No i niestety nadszedl ten moment w ktorym zainstalowalem sobie hamulec w rowerze do polo. Jak pogracie to zrozumiecie dlaczego:]

a banyhopie na pewno nie jestem expertem. jedyne co moge poradzic to 'znacznie' obnizyc siodelko

Napisano

nie jestem pewien ale zębatki od ukrainy są dostępne chyba tylko z parzystą liczbą zębów

poza tym najmniej da się przykręcić 16t

są wykonane z plasteliny

i może się nie udać wywiercić otworów tak żeby zębatka kręciła się w osi koła

Napisano

taurusy spoko. co prawda nie triczę ale nie oszczędzam ich w mieście (naprawdę nie oszczędzam...) i z wagą 84 dają na luzie rade. ostatnia gleba załatwiła szprychy a obręcz dalej prosta. w tej cenie polecam

Napisano

Mnie też odrzuca piasta disc , co to wogole za patent ze wsi ........

Przeciez piasta torowa musi mieć dzielony gwint , i oczywistym jest ,że 6 stalowych śrub wytrzymałosciowych zawiedzie szybciej niż kontra NOVATECA.

grn0044b.jpg

ehhhh

* elementy podkreslone prosze traktować jako twardą IRONIĘ :wallbash:

Napisano

Kiedyśbyły takie zebatki na allegro wycinane juz od razu z otworami.

śruby od 10 twardosci w zwyż.

Sam poluje na używaną piastę chris kinga albo hope'a pod tarczę.

Napisano
Kiedyśbyły takie zebatki na allegro wycinane juz od razu z otworami.

śruby od 10 twardosci w zwyż.

Sam poluje na używaną piastę chris kinga albo hope'a pod tarczę.

Apropo ostrokołowych piast na disc'ach znalazłem nastepującą rzecz:

piasta_tyl_pudelko.jpg

Klikamy tutaj:

bike4mat

Może ktoś sie pokusi, zamówi i napisze recenzję :)

Patent wydaje się być ciekawy i sprawdzony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...