Varg Napisano 28 Maja 2011 Napisano 28 Maja 2011 http://allegro.pl/ns-analog-2010-ostre-kolo-rama-s-15-taniej-i1632263994.html nie lepiej dozbierać troche kasy i złożyć już coś konkretnego ?
bozar Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 @ mariano - mostek wrzuciłem swój, bo miałem krótszy @ kms - do tej ramy jest wideł za 400 pln, do tego trzeba suport, mostek, zacisk. W Csepelu to wszystko kosztuje 500, w analogu 1500. Jakby kosztował tyle samo albo różnica cenowa byłaby niewielka to spoko, ale koleżka wyżej mówi, że nawet csepel nie jest w zasięgu jego kieszeni. A Analog jest git i glanc.
whynot5 Napisano 29 Maja 2011 Autor Napisano 29 Maja 2011 Spokoloko. Póki co nie jest w zasięgu ale zajawka jest więc prędzej czy później coś złożę. Nie spieszy mi się zbytnio. Na obecnym ostrym przecież też można się pobawić ; ) może bez hardkorów ale zawsze. Teraz się bawię w stójkowe wygibasy : )
Varg Napisano 29 Maja 2011 Napisano 29 Maja 2011 No spoko , przeoczyłem. Kurcze nie kminie akcji jak ja mam zrobić bunnyhopa na ostrym kole. Na kraweżnik to jeszcze zrobie , ale wyżej wybić się nie umiem, bo mnie korby wkurzają. to takie bardziej połączenie j-hopa z pedal kickiem niż klasyczny bunny hop. w stajni NSa brakuje mi jedynie promo ANALOGA w tym stylu erenesa .
whynot5 Napisano 17 Czerwca 2011 Autor Napisano 17 Czerwca 2011 Jakie kółka do takich zabaw ? Do tej ramy csepela.
bozar Napisano 20 Czerwca 2011 Napisano 20 Czerwca 2011 kółka jeździłem na kilku. na zdjęciu są przeciwatomowe ciężkie obręcze trekkingowe, na wysokim stożku. Ich przewaga jest taka, że są niedo[piiiiiii]ania. przez 2 lata nie były nigdy centrowane (a jeździłęm parę razy zupełnie bez powietrza) i są proste jak drut. Do tego przez dłuższy czas miałem szersze opony (32 mm). Od jakiegoś czasu jeżdżę z jakimś roadrunnerem na przodzie. Nie robiłem z nim dropów, więc nie wiem jak z wytrzymałością, ale powinno być ok. Generalnie jak chcesz skakać (spadać) to zdecydowanie bierz wysoki stożek.
whynot5 Napisano 20 Czerwca 2011 Autor Napisano 20 Czerwca 2011 Tak bez szaleństw z kasą, ale żeby były nie do zayyye bania. Swift arriv ? Coś ostatnio zniknęły z allegro. - Wersja trekkingowa 29mm ? wagi nie podali, ale to samo w wersji szosowej 542g. Chociaż nie wiem czy to samo. Szersza. - 42mm przerabiane już nie raz na forum. Heavyweigth! Do triczenia chyba warto wylajtować rower w miarę możliwości (?)
bozar Napisano 21 Czerwca 2011 Napisano 21 Czerwca 2011 arrivy mam w innym rowerze. wersja 42mm. na razie jezdze na nich rok, ale bez dropow. Do jazdy sa spoko mocne, to na pewno. Wersja trekingowa jest na pewno ciezsza bo ma pewnie 19 mm zamiast 14/15. Do triczenia wylajtowane? hmmmmm. a widziales trickowki z aerospoke'ami i deepV? to na pewno nie sa lekkie kolka. Jak chcesz bic rekord swiata w bunny hopie na ostrym to lajtuj. moim zdaniem pojdzie Ci to tylko w piety (i portfel). Moja rada - kupuj cokolwiek i zacznij triczyc:)
whynot5 Napisano 22 Czerwca 2011 Autor Napisano 22 Czerwca 2011 arrivy szersze będą solidniejsze ? chodzi o trekkingowe. BTW dzwoniłem i mówią że 560g. Aż nie chce się wierzyć bo węższe 542g. Nie mogę się zdecydować. 3 arrivy. które brać ?
bozar Napisano 22 Czerwca 2011 Napisano 22 Czerwca 2011 jak mam być szczery to wziąłbym najtańsze:] Stary - jak rozwalisz takie kółko to stawiam Ci browar. Musiałbyś robić dropa z kilku metrów i mieć tytanową ramę:] Prędzej Ci się wideł rozkraczy niż kółko zepsuje. Nie zastanawiaj się tyle tylko kupuj i ćwicz.
whynot5 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 Bardzo lubię twoje rady serio. Chciałbym właśnie kupić i ćwiczyć. Rozkminiam te kółka bez przerwy. Składanie czegoś na arrivach na czarnych szprychach to 300 co najmniej. O ile uda mi się samemu zapleść! Co powiesz o tym ? http://allegro.pl/kpl-2w1-czarne-wysokie-taurus-wolnobieg-ostre-i1675397566.html
bozar Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 przy pierwszym takim rowerze nie pchalbym sie w dyski. moze sie okazac, ze bedziesz chcial zonglowac zebatkami, a tekie na srubki znacznie ciezej dostac. bierz cos na normalnej piastce do ostrego.
Aurox Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 @bozar, jakie ratio na polo? przyadałby sie temat: triki na ostrym rady i porady btw: jak zrobić bunny hopa
whynot5 Napisano 23 Czerwca 2011 Autor Napisano 23 Czerwca 2011 To właśnie ten tamat Aurox Zębatki na disc to nie przewiercone torpedo ?
Varg Napisano 23 Czerwca 2011 Napisano 23 Czerwca 2011 kurna banyhopa wyzszego niz na kraweznik nie ogarniam na ostrym
bozar Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 na polo ja mam 42x24 ale pewnie niedlugo bedzie 39x24. No i niestety nadszedl ten moment w ktorym zainstalowalem sobie hamulec w rowerze do polo. Jak pogracie to zrozumiecie dlaczego:] a banyhopie na pewno nie jestem expertem. jedyne co moge poradzic to 'znacznie' obnizyc siodelko
whynot5 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 A jaki blat masz Bozar ? Co do tych kółek to nie zniechęca mnie piasta disc. Raczej pytam czy taurusy to dobry pomysł.
kuba206 Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 nie jestem pewien ale zębatki od ukrainy są dostępne chyba tylko z parzystą liczbą zębów poza tym najmniej da się przykręcić 16t są wykonane z plasteliny i może się nie udać wywiercić otworów tak żeby zębatka kręciła się w osi koła
atrxevu Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 taurusy spoko. co prawda nie triczę ale nie oszczędzam ich w mieście (naprawdę nie oszczędzam...) i z wagą 84 dają na luzie rade. ostatnia gleba załatwiła szprychy a obręcz dalej prosta. w tej cenie polecam
Varg Napisano 24 Czerwca 2011 Napisano 24 Czerwca 2011 Mnie też odrzuca piasta disc , co to wogole za patent ze wsi ........ Przeciez piasta torowa musi mieć dzielony gwint , i oczywistym jest ,że 6 stalowych śrub wytrzymałosciowych zawiedzie szybciej niż kontra NOVATECA. ehhhh * elementy podkreslone prosze traktować jako twardą IRONIĘ
whynot5 Napisano 24 Czerwca 2011 Autor Napisano 24 Czerwca 2011 No właśnie jestem tego samego zdania. Czemu ufać jak nie zębatce na sześciu śrubach ? Tylko zębatke właściwą dorwać : )
Varg Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Kiedyśbyły takie zebatki na allegro wycinane juz od razu z otworami. śruby od 10 twardosci w zwyż. Sam poluje na używaną piastę chris kinga albo hope'a pod tarczę.
kuba206 Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 śruby od 10 twardosci w zwyż. a co to za śruby?
noobek Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 Kiedyśbyły takie zebatki na allegro wycinane juz od razu z otworami.śruby od 10 twardosci w zwyż. Sam poluje na używaną piastę chris kinga albo hope'a pod tarczę. Apropo ostrokołowych piast na disc'ach znalazłem nastepującą rzecz: Klikamy tutaj: bike4mat Może ktoś sie pokusi, zamówi i napisze recenzję Patent wydaje się być ciekawy i sprawdzony.
Varg Napisano 25 Czerwca 2011 Napisano 25 Czerwca 2011 kuba śruby ze sklepu ze srubami wytrzymałosciowymi. BIKE format - tak dokladnie od nich brałem zębatkę.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.