sivydym Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Wiesz mam dziwne wrażenie że zjadłeś wszystkie rozumy świata a jednego dla siebie nie zostawiłeś. Cóż - wiele osób już z Tobą nie dyskutuje bo i po co ? Posługujesz się dziwną ironią popartą chyba właśnie tymi zjedzonymi rozumami, obrażasz innych "skąd ty o tym moze wiedzieś" ( pownieneś dodać np leszczu albo coś tam podkreślając swoją wyższość ) , odzywasz się w sposób karygodny i infantylny typu "odtruj się", "z choinki spadłeś" itd Dla mnie nie do przyjecia ale możliwe że co innego z domu wynieśliśmy. Nie wiem czy to forum przypadkiem nie jest takim miejscem gdzie wyładowywujesz swoją frustrację. Nie piszę tego żeby Cię obrazić ale jeśli jedna osoba mówi Ci że masz ogon, olej to ale jeśli już kilka to w końcu się odwróć. Założyciel tematu nie potrzebuje roweru enduro tylko bardziej na "maratony", a Ty podajesz Crime ... Porównujesz go dodatkowo do rowerów z zupełnie innej bajki i o innym przeznaczeniu i piszesz ze Crime jest dobry i wcale nie taki krótki. W innych wątkach piszesz że 2 cm ramy to juz przepaść a źle dobrany rozmiar ramy nie należy kompensować sztycą i mostkiem... Zdecyduj się. Ten horst nie buja, tamten buja... To też super złota myśl. Zaden z polecanych przez nas rowerów nie jest idealny ale coś za coś. Chcesz dyskutować - prosze bardzo , jestem zawsze otwarty ale proszę nie wznoś sie za bardzo bo jak mawiają: na każdego kozaka znajdzie sie wiekszy kozak... Takie życie.
Sonix Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Może Haro Sonix ? Mam jak i paru forumowiczów stąd i z tego co wiem są zadowoleni. Jak dobrze poszukasz to kupisz go poniżej 3000zł. Jeszcze myślałem o Kellys Swing 26 w cenie się zmieścisz.
Rulez Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Nie wydaje mi się, żeby ci którzy posłuchali moich rad (choć czasem byłem upierdliwy) narzekali, Kross Crime 2, to jak najbardziej "ścieżkowiec", czyli rower do bardzo szerokich zastosowań, na pewno nie do ścigania XC, tylko do jazdy typu XC. Są tylko dwa warunki, rower musi być dopasowany do wzrostu (jest tylko jeden rozmiar) i trzeba zmienić mostek , bo ten który jest wypacza charakter tego konkretnego modelu, stawiam na mostek 70-90 mm zależnie od upodobań. Wagę można zbić wkładając w lekkie koła, bo zamontowane są zbyt pancerne do tego roweru. A malowanie to zupełnie inna sprawa.
Dizmon Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Może Haro Sonix ? Mam jak i paru forumowiczów stąd i z tego co wiem są zadowoleni. Jak dobrze poszukasz to kupisz go poniżej 3000zł. Też o nim myślałem ale niestety nigdzie nie znalazłem w takiej cenie jak piszesz. Panowie ja nie będę się na tym zawodowo ścigał nie ma się co przepychać o jakieś cm Ja po prostu chciałbym dostać rower na którym będę się czuł jak na tym rockriderze 8.1 tylko żeby miał tylny amortyzator a tak w ogóle to im bardziej szukam tym taniej znajduje te rowery więc chyba nie ma się co śpieszyć pomału do każdego będę się przymierzał i głownie to zadecyduje którego wybiorę. Dziękuje wszystkim za pomoc i jeśli macie jakieś nowe ciekawe propozycję lub argumenty przemawiające za którymś z w/w rowerków to proszę piszcie może mi się to przyda(lub komuś kto w przyszłości będzie miał podobny problem) i pozwoli któregoś ostatecznie odrzucić. Crime 2 jest już za 2499 Na Meride One-Twenty TFS 700-D dostałem cenę niecałe 3500 Znalazłem też Scotta Scale 50 za 3700 (szkoda że to nie jest full bo mam sentyment do tej firmy bardzo solidne rowerki)
Rulez Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Na Rockrider 9.1 czuł byś się dosyć podobnie jak na Rockrider 8.1, niestety ... Zastanów się po co Ci Scale skoro na Rockrider 8.1 czujesz się dobrze, to nie są takie same rowery, siedzi i jeździ się na nich inaczej, nie każdemu pasuje Scale tak jak nie każdemu pasuje Rockrider . Szukaj a najważniejsze przymierzaj, inaczej nie ma co kupować. Pewnie niedługo wejdzie Rockrider 9.1 model 2011, może warto poczekać : http://www.btwincycle.com/EN/rockrider-9-1-2011-170476960/
Gość Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Na Meride One-Twenty TFS 700-D dostałem cenę niecałe 3500 Dobra cena. W zasadzie rower kompletny. ps. O mojej Meridzie piszę generalnie dobrze, na pewno uczciwie. Zawieszenie jest komfortowe. Jak chce się ścigać, włączam tłumienie (kosztem komfortu), albo platforma. Coś za coś.
Sonix Napisano 18 Maja 2011 Napisano 18 Maja 2011 Może Haro Sonix ? Mam jak i paru forumowiczów stąd i z tego co wiem są zadowoleni. Jak dobrze poszukasz to kupisz go poniżej 3000zł. Też o nim myślałem ale niestety nigdzie nie znalazłem w takiej cenie jak piszesz. Proszę bardzo tu mają -KLIK- Były też modela na osprzęcie srama ale tych to już nie znajdziesz w tej cenie.
Dizmon Napisano 19 Maja 2011 Autor Napisano 19 Maja 2011 Niestety te sklepy są daleko i nie mogę się do niego przymierzyć... a tak w ciemno nie wiem czy zaryzykuję
Dizmon Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 W tej chwili poszukuję Haro sonixa w rozmiarze M jeżeli nie znajdę to dołożę trochę i będę brał pod uwagę 3 rowery Ghost ASX 5100 Giant Trance x5 2009 oraz cube do którego jestem trochę mniej przekonany Cube XMS 2010 proszę o opinie i rady odnośnie tych 3 modeli oraz jaką ramę brać pod uwagę (178cm 90kg 83cm w kroku)
sivydym Napisano 22 Maja 2011 Napisano 22 Maja 2011 Jesli masz mozliwość kupienia Tranca - tzn jest fizycznie w sklepie - to nie zastanawiałbym sie raczej długo nad jego kupnem - oczywiście o ile cena to dużo mniej niz katalogowe 5k ( rozmiar M ) a tu kolejna propozycja i do kupienia na pewno kilka % taniej www.sportzakupy.pl/Sklep/Full-Suspension/2009-GT-Marathon-Sport,2,0,32,460.htm
Dizmon Napisano 22 Maja 2011 Autor Napisano 22 Maja 2011 Trance X5 z 09r jest za 4500 nie wiem czy to sporo taniej niż w katalogu Ghost 4999 ale myślę że też coś urwę chyba że rama 17,5 to mogę mieć za 4200 Cube za 4500
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.