Skocz do zawartości

[hamulce] Blackbox(mech) Vs Deore(hydr)

RzemieN

Rekomendowane odpowiedzi

@Schwefel - ile ważysz - bo na moje 75 kg Deorki spokojnie dają radę nawet przy DS i DJ - ewentualnie można pomyśleć o wymianie klocków i tarczy na zamienniki BBB

75kg klocki według mnie są kiepskie, podobno przy wymianie na metaliczne jest poprawa ale i tak poczekam aż się te zetrą.

LX to nic innego jak pomalowane na srebrno Deore, ten sam zacisk i klamka :confused:

:confused: fajnie sie licytujecie tymi wagami :D . I to nie pierwsza dyskusja w ktorej widze te licytacje - a zaznaczam :lol: ze dzialu "Mania lekkosci" jeszcze ani razu nie odwiedzilem. Bedac zawodowcem , non stoper bawiacym sie w maratony to faktycznie ... przydal by sie lekki rower i te 100 gram pewnie robia roznice. Ale dla zwyklego zjadacza chleba ?? 100 gram wiecej 100 gram mniej hie hie ... martwil bym sie jak by to byly kilogramy - a poki czlowiek ma sile zeby uciagnac rower i caly ten stuff na nim zainstalowany nie przejmowal bym sie waga.

LX to nic innego jak pomalowane na srebrno Deore, ten sam zacisk i klamka
Schwefel - dokładnie, chyba tylko tarcze zmienili na "nowoczesną" :P Bo "Center Lock" i te sprawy... :D
Wniosek: nie należy się sugerować tą stroną

Waga Avida Juicy 7 oznacza komplet (patrz poprzedni post :-)).

Dlatego podkreślałem, że sugeruje się Harf'ą :D A nie że to :święta prawda" co ja mówię. W sumie dobrze wiedzieć, że nawet nienajlżejszy "hydro" jest lżejszy od najlepszego mechaniaka :D PS. Kiedys pisali że PG970 jest karbonowa, ale już to poprawili :P
Bedac zawodowcem , non stoper bawiacym sie w maratony to faktycznie ... przydal by sie lekki rower i te 100 gram pewnie robia roznice. Ale dla zwyklego zjadacza chleba ?? 100 gram wiecej 100 gram mniej hie hie
Właśnie widzisz, tutaj pojawia się cała magia. To co dla mnie w XC najlepsze-dążenie do jak najlżejszego sprzętu, chodź jesteśmy co bądź amatorami. Fajnie patrzeć na rowerki, ważące ok. 7kg, które są oparte na częściach własnej roboty (HandMade). Ale nic, koniec OT :) (Że mamy MOD'a, co kocha LightWeight'y i są święta, to jakoś to przeżyjemy :confused: )

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...