Schwefel Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 @Schwefel - ile ważysz - bo na moje 75 kg Deorki spokojnie dają radę nawet przy DS i DJ - ewentualnie można pomyśleć o wymianie klocków i tarczy na zamienniki BBB 75kg klocki według mnie są kiepskie, podobno przy wymianie na metaliczne jest poprawa ale i tak poczekam aż się te zetrą. IMHO lepiej dolozyc i brac LX http://crazysport.home.pl/catalog/product_...products_id=161 http://crazysport.home.pl/catalog/product_...products_id=662 razem 690 LX to nic innego jak pomalowane na srebrno Deore, ten sam zacisk i klamka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 fajnie sie licytujecie tymi wagami . I to nie pierwsza dyskusja w ktorej widze te licytacje - a zaznaczam :lol: ze dzialu "Mania lekkosci" jeszcze ani razu nie odwiedzilem. Bedac zawodowcem , non stoper bawiacym sie w maratony to faktycznie ... przydal by sie lekki rower i te 100 gram pewnie robia roznice. Ale dla zwyklego zjadacza chleba ?? 100 gram wiecej 100 gram mniej hie hie ... martwil bym sie jak by to byly kilogramy - a poki czlowiek ma sile zeby uciagnac rower i caly ten stuff na nim zainstalowany nie przejmowal bym sie waga. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Marc1n Napisano 24 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 24 Grudnia 2005 LX to nic innego jak pomalowane na srebrno Deore, ten sam zacisk i klamka Schwefel - dokładnie, chyba tylko tarcze zmienili na "nowoczesną" Bo "Center Lock" i te sprawy... Wniosek: nie należy się sugerować tą stroną Waga Avida Juicy 7 oznacza komplet (patrz poprzedni post :-)). Dlatego podkreślałem, że sugeruje się Harf'ą A nie że to :święta prawda" co ja mówię. W sumie dobrze wiedzieć, że nawet nienajlżejszy "hydro" jest lżejszy od najlepszego mechaniaka PS. Kiedys pisali że PG970 jest karbonowa, ale już to poprawili Bedac zawodowcem , non stoper bawiacym sie w maratony to faktycznie ... przydal by sie lekki rower i te 100 gram pewnie robia roznice. Ale dla zwyklego zjadacza chleba ?? 100 gram wiecej 100 gram mniej hie hieWłaśnie widzisz, tutaj pojawia się cała magia. To co dla mnie w XC najlepsze-dążenie do jak najlżejszego sprzętu, chodź jesteśmy co bądź amatorami. Fajnie patrzeć na rowerki, ważące ok. 7kg, które są oparte na częściach własnej roboty (HandMade). Ale nic, koniec OT (Że mamy MOD'a, co kocha LightWeight'y i są święta, to jakoś to przeżyjemy ) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.