Away Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Witam! Mam mały problem, otóż ostatnio wyczułem delikatne "przepuszczanie" na prawej(tył) manetce rapid fire (ST-M750). Chcąc zredukować bieg większa dźwignia przesuwa się maksymalnie do przodu, jednak redukcja nie następuję. Gdzieś wyczytałem, że niby przesmarowanie poskutkuje, że to wina blokującej się zapadki. Idąc dalej wyczytałem, że lepiej nie rozkręcać RF bo potem jest bieda złożyć No i teraz mam dylemat. Druga sprawa- wie ktoś jak wymienia się w tym ustrojstwie linkę? Pozdrawiam Away Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
M333 Napisano 16 Maja 2011 Udostępnij Napisano 16 Maja 2011 Odkręć śruby montujące obudowę- mały śrubokręt krzyżakowy. Zaaplikuj do wewnątrz środek pokroju wd40 (na mechanizm, sprężyny). Powycierać stary smar, pozwól odparować. Przesmaruj (olej, smar). Skręć. Na 80% pomoże. Aby ułatwić sobie dostęp do mechanizmu poluzuj obejmę i przekręć całą klamkomanetkę do góry. Nie zgub śrub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
GRZES82 Napisano 31 Maja 2011 Udostępnij Napisano 31 Maja 2011 Witaj. Jeśli masz trochę zdolności manualnych to możesz rozkręcić manetkę i spr. co się stało. Miałem podobną sytuację i okazało się, że kawałek starej linki zakłócał pracę. Co do wymiany linki to odkręcasz śrubkę nr. 5 na rysunku http://techdocs.shimano.com/media/techdocs/content/cycle/EV/bikecomponents/ST/EV-ST-M750-1785B_v1_m56577569830728633.pdf uprzednio ustawiając manetkę tak aby łańcuch był na najmniejszej zębatce kasety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.