Parufka6 Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Witam. Mam pytanie ,czy Hexagon V6 to rower dla kogoś kto jeździ po mieście , czasem żużlówka ,pagórki.Czy widelec SR Suntour SF-11-XCT-V3 jest wytrzymały, ponieważ chciałbym sobie na działce zrobić rampę do skoków... Niewielkich. I który kolor byście wybrali .? http://www.kross.pl/rower/88-HEXAGON_V6.html Czarny matowy czy biały ? Za odpowiedzi dzięki
jayacek Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Po pierwsze to nie jest rower do skoków natomiast do jazdy po mieście jak najbardziej czasem żużlówka,pagórki też.Co do amortyzatora to do takiej jazdy o której piszesz to da rade.Kolor rzecz gustu.
Parufka6 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Ehhhh.. myślałem że poszaleje choć tam... A wobec koloru to mam mieszane odczucia.. Biały mi się podoba ale wydaje mi się mało męski a ciemny taki nie mrawy. I brak mi przekonania do jednego jak i do drugiego
rastatajm Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Jak myślisz o skakaniu to lepiej spraw sobie Krossa ale Sign'a.
Parufka6 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Tylko że mój budżet jest ograniczony do 1200 zł a pozatym niechcem pełnej amortyzacji... Cięższe i więcej trzeba wyłożyć pieniedzy A co do wcześniejszego postu , rower nie jest do skakania ze względu na ?
jakistam Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 Ze względu na: geometrie, amortyzator i całą resztę. Kross sign będzie o wiele lepszy. Albo coś uzywanego kup.Przynajmniej się nie zabijesz...
Parufka6 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 E... niemówmy o skokach na 10 metrów Używki też niechcę. Pomóżcie co do tego koloru ... Jaki byście wy osobiście wybrali .... A pozatym ja waże tylko 55 kg . To mało więc skoki nie powinny być zabójcze.... W sensie że moja masa nie zepsuje niczego
jayacek Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Co do koloru to ja bym wybrał czarny matowy a jeżeli chodzi o skoki na tym rowerze to stanowczo odradzam rama jak i koła,amortyzator nie są przystosowane do tego . Jeżeli już chcesz skakać to inny rower z przeznaczeniem do tego.
Sonix Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Jeśli chcesz się zabić lub masz wykupiony abonament u dentysty na częste wizyty to kup sobie ten rower do skakania. A tak poważnie to posłuchaj forumowiczów dozbieraj sobie więcej pieniędzy do roweru na który będziesz mógł skakać jeśli Ci na tym zależy. Co do koloru to my Ci nie pomożemy sam musisz wybrać mi się np. podobają białe i taki też mam.
Parufka6 Napisano 17 Maja 2011 Autor Napisano 17 Maja 2011 Dobra.. Dentyści mnie przerażaja, odpuszczę sobie... Kolor chyba wezmę biały... Fajnie wygląda jak się na nim jedzie
Hetman Napisano 17 Maja 2011 Napisano 17 Maja 2011 Czarny fajniejszy. To całkiem przyjemny rower do xc a jeśli chcesz skakać to naucz się na nim wskakiwać bokiem na krawężnik , do takich skoków wystarczy i przydatne w trakcie jazdy będzie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.