Sonix Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 jezeli kupie tarcze np. dartmoor to dzwonienie ucichnie ? Trudno to powiedzieć największą sztywnością charakteryzują się tarcze na "pająku".
hubi1234 Napisano 20 Maja 2011 Autor Napisano 20 Maja 2011 . jezeli kupie jakakolwiek tarcze na pajaku dzwonienie ustanie ?
Sonix Napisano 20 Maja 2011 Napisano 20 Maja 2011 jezeli kupie jakakolwiek tarcze na pajaku dzwonienie ustanie ? Dobrze by było gdybyś pożyczył od kogoś sobie tarczy i pojeździł, bo dzwonienie może też być spowodowane innymi czynnikami takimi jak pisałem wcześniej. A tarczę udało Ci się wyprostować? Wyregulowałeś na nowo hamulce?
Lvcas Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 Może brak im doświadczenia i wiedzy? Nie sądzę, właściciel tego sklepu i zarazem mechanik rowerowy to jakiś tam mistrz świata czy polski w MTB czy coś.
Sonix Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 to jakiś tam mistrz świata czy polski w MTB czy coś. i jakiś tam mechanik czy coś. Jak już mówiłem hamulec musi hamować "płynnie" a nie szarpać i przekładać to na ramę.
Lvcas Napisano 21 Maja 2011 Napisano 21 Maja 2011 i jakiś tam mechanik czy coś. Jak już mówiłem hamulec musi hamować "płynnie" a nie szarpać i przekładać to na ramę. Kłóciłem się z nimi oto, aż wkońcu aby się mnie pozbyć spryskali mi jakimś sprayem ten hamulec. Już nie trzeszczał, lecz w ogóle nie hamował, po prostu ślizgały się klocki. Co może być tego przyczyną? Rower ma ponad miesiąc tylko.
senjiro Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Pewnie się w jakimś stopniu zatłuściły. Obecność każdego płynu na klockach hamulcowych wpływa na jakość hamowania - niezależnie od jego przeznaczenia.
Lvcas Napisano 23 Maja 2011 Napisano 23 Maja 2011 Pewnie się w jakimś stopniu zatłuściły. Obecność każdego płynu na klockach hamulcowych wpływa na jakość hamowania - niezależnie od jego przeznaczenia. Dlatego je odtłuściłem trochę przypiekłem i od tej pory mniej się trzęsie pryz hamowaniu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.