Skocz do zawartości

[hamulec hydrauliczny ] Hayes Stroker Ryde - dzwonienie

hubi1234

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

jezeli kupie tarcze np. dartmoor to dzwonienie ucichnie ?

Trudno to powiedzieć największą sztywnością charakteryzują się tarcze na "pająku".

Napisano

jezeli kupie jakakolwiek tarcze na pajaku dzwonienie ustanie ?

Dobrze by było gdybyś pożyczył od kogoś sobie tarczy i pojeździł, bo dzwonienie może też być spowodowane innymi czynnikami takimi jak pisałem wcześniej. A tarczę udało Ci się wyprostować? Wyregulowałeś na nowo hamulce?

Napisano

Może brak im doświadczenia i wiedzy?

Nie sądzę, właściciel tego sklepu i zarazem mechanik rowerowy to jakiś tam mistrz świata czy polski w MTB czy coś.

Napisano

to jakiś tam mistrz świata czy polski w MTB czy coś.

i jakiś tam mechanik czy coś. Jak już mówiłem hamulec musi hamować "płynnie" a nie szarpać i przekładać to na ramę.

Napisano

i jakiś tam mechanik czy coś. Jak już mówiłem hamulec musi hamować "płynnie" a nie szarpać i przekładać to na ramę.

Kłóciłem się z nimi oto, aż wkońcu aby się mnie pozbyć spryskali mi jakimś sprayem ten hamulec. Już nie trzeszczał, lecz w ogóle nie hamował, po prostu ślizgały się klocki.

Co może być tego przyczyną? Rower ma ponad miesiąc tylko.

Napisano

Pewnie się w jakimś stopniu zatłuściły. Obecność każdego płynu na klockach hamulcowych wpływa na jakość hamowania - niezależnie od jego przeznaczenia.:confused:

Napisano

Pewnie się w jakimś stopniu zatłuściły. Obecność każdego płynu na klockach hamulcowych wpływa na jakość hamowania - niezależnie od jego przeznaczenia.:confused:

Dlatego je odtłuściłem trochę przypiekłem i od tej pory mniej się trzęsie pryz hamowaniu :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...