Gość gta4100 Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 Co z takich budrzetowych hamolcow jest lepsze. Co wybrac: Nowy Shimano BR-M475 czy uzywany Shimano BR-M515 ?? Co polecacie?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Żaba Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Klocki są w obu te same , tak więc powieszchnia działania też.Siła działania myslę , że porównywalna (moze ta sama).Różnica tkwi w modulacji.Mam 475 i nie narzekam , ale mógłby chodzić "delikatniej" , tak jak 515. Reasumując : 475 nowy i gwarancja ( w zasadzie tam nie ma się co psuć) , dobra siła hamowania , moim zdaniem średnia modulacja 515 używka , taka sama siła hamowania , lepsza modulacja. Jeżeli na przód roweru to zdecydowanie używka (w dobrym stanie) 515 , jeżeli do tyłu to spokojnie 475 wystarczy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość BikerFG Napisano 26 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 26 Grudnia 2005 ja na przodzie mam BR-M475 i w sumie nie narzekam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość gta4100 Napisano 28 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 28 Grudnia 2005 to wyszlo tak ze na tyl trafil nowy BR-M475. teraz musze wykombinowac cos na przod i nie wiem czy szukac cos nowego czy moze jakas uzywke?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.