Skocz do zawartości

[Rower] Corratec na Shimano XT

qlka2

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Witam!

Chciałbym się doradzić czy warto kupić rowerek Corratec model 2002 cały na osprzęcie Shimano XT z tym że jeszcze z poprzedniej epoki tj. np. z hamulcami typu cantilever. Rama aluminiowa na sztywnym widelcu.

Za całość gość chce 450 PLN.

Nie wiem czy dobrze myślę bo trochę wypadłem z nowinek rowerowych ale czy przypadkiem właśnie stare Shimano nie było lepszej jakości niż dzisiejsze odpowiedniki?

Proszę o sugestię czy warto takie coś brać?

Pozdrawiam i czekam na odpowiedzi.

Bart.

Napisano

No cóż XT to XT osprzęt zawsze solidny i klasowy stary czy nowy.Cały szkopół w tym jak ten stary jest zużyty!Jeśli się okaże,ze połowa gratów w tym Crratecu będzię kwalifikować się do wymiany to okazja przerodzi się w klapę.Musisz zwrócić uwagę na napęd kaseta,łańcuch,tarcze korb,te elementy mogą być na wykończeniu,czy manetki śmigają jak trzeba!Hamulce cantilever to prawdziwy przeżytek,więc i tak do wymiany.Ciekawe jak opony?!No i oczywiście sprawa widelca z przodu!Jeśli sztywny Ci pasi to ok.ale radochy w terenie nie będziesz miał,wtedy w grę wchodzi wymiana na amora,a to dodatkowe i nie małe koszty.Reasumując jeśli stan jest fatalny ja bym się w to nie pchał mimo,że to tylko 450 złociszy,hyba że planujesz póżniejszy nie tani upgrade wtedy to twój wybór,ale jeśli rowerek ogólnie jest naprawdę jeszcze w dobrym stanie to za tę sumę można się skusić. B)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...