Skocz do zawartości

[łańcuch] jaki?

mario24

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Chciałbym wymienić stary i troche zużyty łancuch shimano HG53( 112 ogniw, 9 -tka) na coś lepszego .Co polecacie ? jeżdże na unibike zethos .

fundusz : ok.120zł.

Czy łąncuch 10 rzedowy bedzie pasował na 9 ?

Napisano

Mam Srama PC-991 i bardzo polecam zrobiłem już na nim 2000 km i jestem nim milezaskoczony.

Pozdrawiam ;)

Napisano
Czy łąncuch 10 rzedowy bedzie pasował na 9 ?

Nie będzie pasował gdyż 10 ka jest kierunkowa w przeciwieństwie do 9 ki, jest też odrobinę węższa.

Ja również podepnę się pod temat, warto jeździć na jednym łańcuchu aż do jego rozciągnięcia czy może lepiej na dwóch, trzech - jak sądzicie?.

Napisano

Jeśli chodzi o łańcuchy to:

Wippermann conneX 9sG

KMC X9

Co do pytania czy 10 będzie pasował to tak jak napisał kolega wyżej nie.

Napisano

Wszystkie te łąńcuchy sa albo 114 albo 116 ogniwowe. Czy mogę kupić taki i go skrócic o dwa ogniwa czy mam szukac 112 ogniwowego ?

• Mod Team
Napisano

Ja również podepnę się pod temat, warto jeździć na jednym łańcuchu aż do jego rozciągnięcia czy może lepiej na dwóch, trzech - jak sądzicie?.

W zależności od osprzętu, mnie przy kasecie i korbie SLX + łańcuch XT nie opłaca się, gdyż po prostu 'ilość zaoszczędzonej' kasety wyjdzie drożej niż koszt drugiego łańcucha. Zębatki korby i tak wytrzymują ok 3 zmian.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...