Skocz do zawartości

[rower] A-Gang Exe 24 2011

Budyn66

Rekomendowane odpowiedzi

Napisano

Cześć,ostatnio zacząłem na poważnie skakać,teraz mam rower Kross Panic 2007, chcę go zmienić na A-Gang Exe 24 2011, mam 162 m wzrostu, ważę 52 kg, czy ten rower będzie dla mnie dobry na początek "poważnego" skakania, głównie dirt, a czasem street, od razu mówię, że do dirtu pasuje mi sztywny widelec, po około pół roku zmienię na amortyzator, chodzi mi o to czy on mi podejdzie i co o nim sądzicie, czy rama ma dobrą geometrie itd. i czy części nie połamią się od 2 skoków(chociaż to raczej nie możliwe :icon_lol: ) Przykładowy link : http://www.velo.com.pl/rowery/?id=607

Edit: albo polećcie mi coś dobrego,byle nie z allegro

Napisano

z tego co wiem to ramka jest spoko. skoro chcesz głównie dirt to dlaczego wybierasz exe bardziej streetowego (24", sztywny widelec)?

Napisano

Chcę 24", bo teraz mam 26" i ciężko jest coś zrobić na tym przy moim wzroście, chcę sztywny widelec, bo w większości rowerów seryjnych jest amortyzator jakiś za 150 zł np.taki suntour czy jak to tam, i jest droższy, a ja będę miał około 1800 zł, a patrząc na ceny innych rowerów z amortyzatorem to nie było by mnie na nie stać, a w zimę zmienię sobie na amortyzator jak uzbieram kase na coś porządnego ;)

Napisano

no widze ze wiesz czego chcesz ;)

z gotowych rowerów ze sztywnym jest tez ns holy, nie wiem czy nie lepszy osprzętowo ;)

Napisano

Oglądałem też NS Holy, przypadł mi do gustu, ale to bardziej Exe 24 mi się podoba chociaż w porównaniu do Holy ma słabszy widelec (Holy 100% Cr-Mo, Exe Hi-Ten)no ale za to według mnie lepsze piasty(Exe A-gangi, a Holy Joytech)i szprychy stalowe, a słyszałem, że Holy ma jakieś słabsze.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...