Budyn66 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 Cześć,ostatnio zacząłem na poważnie skakać,teraz mam rower Kross Panic 2007, chcę go zmienić na A-Gang Exe 24 2011, mam 162 m wzrostu, ważę 52 kg, czy ten rower będzie dla mnie dobry na początek "poważnego" skakania, głównie dirt, a czasem street, od razu mówię, że do dirtu pasuje mi sztywny widelec, po około pół roku zmienię na amortyzator, chodzi mi o to czy on mi podejdzie i co o nim sądzicie, czy rama ma dobrą geometrie itd. i czy części nie połamią się od 2 skoków(chociaż to raczej nie możliwe ) Przykładowy link : http://www.velo.com.pl/rowery/?id=607 Edit: albo polećcie mi coś dobrego,byle nie z allegro
zido Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 z tego co wiem to ramka jest spoko. skoro chcesz głównie dirt to dlaczego wybierasz exe bardziej streetowego (24", sztywny widelec)?
Budyn66 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Chcę 24", bo teraz mam 26" i ciężko jest coś zrobić na tym przy moim wzroście, chcę sztywny widelec, bo w większości rowerów seryjnych jest amortyzator jakiś za 150 zł np.taki suntour czy jak to tam, i jest droższy, a ja będę miał około 1800 zł, a patrząc na ceny innych rowerów z amortyzatorem to nie było by mnie na nie stać, a w zimę zmienię sobie na amortyzator jak uzbieram kase na coś porządnego
zido Napisano 16 Maja 2011 Napisano 16 Maja 2011 no widze ze wiesz czego chcesz z gotowych rowerów ze sztywnym jest tez ns holy, nie wiem czy nie lepszy osprzętowo
Budyn66 Napisano 16 Maja 2011 Autor Napisano 16 Maja 2011 Oglądałem też NS Holy, przypadł mi do gustu, ale to bardziej Exe 24 mi się podoba chociaż w porównaniu do Holy ma słabszy widelec (Holy 100% Cr-Mo, Exe Hi-Ten)no ale za to według mnie lepsze piasty(Exe A-gangi, a Holy Joytech)i szprychy stalowe, a słyszałem, że Holy ma jakieś słabsze.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.