Piterpak Napisano 21 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 21 Grudnia 2005 No więc mam taki problem. Zacznę chyba od tego, że moją ramę (Scott Scale 60) ktoś robił albo po nieprzespanych 2 nockach albo po imprezie, bo kurde zapomnieli dorobić jednego uchwytu na zamocowanie pancerza z linką od tylniego hamulca. Tłucze się to niemiłosiernie ;/ Zaraz po kupnie przykleiłem pancerz do ramy zwykłą taśmą klejącą i jest spoko, tyle że wygląda to tragicznie, po każdej jeździe dostaje się tam brud no i taśma niezniszczalna nie jest, więc sie obrywa etc. Ponadto przy każdym hamowaniu tylnim hamplem słychać taki charakterystyczny odgłos rozginanej taśmy ;/ Dodam jeszcze, że w wyższym modelu Scotta z serii Scale czyli Scott Scale 50 już te pacany ten uchwyt zamocowały i problemu nie ma No więc czekam na wasze rady dotyczące jakiegoś sensownego unieruchomienia tej wrednej linki w pancerzu zdjęcia: http://img424.imageshack.us/my.php?image=beztytuu3vq.jpg http://img282.imageshack.us/my.php?image=obraz0037iw.jpg Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Myślę że mógłbyś spróbować taką tasiemką samozaciskową (nie wiem dokładnie jak to się nazywa) taka plastikowa tasiemka z ząbkami (nieraz się jakieś kable tym zpina). To jest mniej więcej coś takiego tylko plastikowe i bez tej śrubki http://www.dehn.pl/produkty/odgromowa/imag...owa/zacisk1.gif Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gavron Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Myślę że mógłbyś spróbować taką tasiemką samozaciskową Zipy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Lub opaski zaciskowe - taka bardziej oficjalna nazwa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 No tego mi brakowało panowie hehe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 na tych własnie paskach spinających, czy trytytkach mam przypięty ten pancerz do tych całych uchwytów, tyle, że tych uchwytów jest za mało ;/ coś mi się zdaje, że przypięcie tym bezpośrednio do ramy może ja porysować, a poza tym nie sądzę, że byłoby to trwałe bo np, przy noszeniu roweru mogłoby się przesunąc i jeszcze bardziej ramę porysować Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Puma [JFK] Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Naklejasz na rame taśmę izolacyjną i dopiero do taśmy paskiem tą linke. Nie będzie sie przesuwać i nie porysuje ramy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
intermis Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 No chyba że tak, bo mi na razie tylko takie mocowanie przychodzi na myśl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Idealnym rozwiazaniem bylo by cos takiego http://img305.imageshack.us/img305/7286/dsc071926ni.jpg http://img305.imageshack.us/img305/4928/dsc071938ku.jpg W dobrym sklepie rowerowym na pewno do kupienia - produkt Jagwire Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Nasti Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 no to by było chyba najlepsze. A cena to pewnie sprawy groszowe Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Dokladnie - taniocha :wink: a sprawdza sie idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 22 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 no jestem pod wrazeniem - to by było najlepsze to sie na kleju trzyma czy jak? popytam się w sklepach, a może będzie w jakimś internetowym? jeśli ktoś widział coś takiego to prosiłbym o linka w ostateczności spróbuję tego trika z taśmą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Trzyma sie to na dwustronnej tasmie 3m'a - i trzyma naprawde solidnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Piterpak, gdybyś gdzieś znalazł takie przyklejane przelotki daj znać :wink: Ja niestety nigdzie nie widziałem... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 OK widziałeś je na żywo BART_osz? jeśli tak to gdzie, kiedy i czy może wiesz gdzie to zakupić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
seba_ Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Piterpak, gdybyś gdzieś znalazł takie przyklejane przelotki daj znać :wink: Ja niestety nigdzie nie widziałem... kiedyś było coś takiego chyba w secesji tzn na pewno bylo, ale nie do konca jestem przekonany ze w secesji wtedy kosztowalo to miedzy 20 a 30 zl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
skrzynia Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 OK, dzieki za informacje Zobacze tam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
BART_osz Napisano 22 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 22 Grudnia 2005 Tak widzialem na zywo bo ta fotka z reka jest moja. Sam kupowalem to w sklepie interenetowym ale za oceanem. Uderzyl bym emilem do Arnika - mysle ze on moze miec cos takiego. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
riker Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 Kazdy amortyzator manitou przychodzi z podobna, przyklejana przelotka, sluzy ona do mocowanie pancerza do dolnych nog amora. Uderz do zwyklego sklepu rowerowego i tam powinni ci odpalic za dobre slowo. U nas sa tego cale szuflady...... jak nie znajdziesz daj mi na PW swoj adres to ci przysle. Poszekasz tydzien i masz. czolem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość Gość Napisano 23 Grudnia 2005 Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 dzięki wielkie chłopaki dzisiaj go poszukam na necie ;] jeśli nie znajdę to sie odezwę Riker dzięki Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 wylogowało mnie ;/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 23 Grudnia 2005 Autor Udostępnij Napisano 23 Grudnia 2005 u Arnika tego nie mają ;/ na allegro tez nie gdzie mogłoby jeszcze być? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Gość guest Napisano 1 Kwietnia 2006 Udostępnij Napisano 1 Kwietnia 2006 ja tez nie mialem tego kawalka plastiku w moim scale 60........ to bylo strasznie irytujace .........ale jak oddalem do serwisu na pierwszy przeglad to okazalo sie ze wynioslem go juz z tym badziewkiem.......teraz nie lata i jest fajnie............. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Piterpak Napisano 2 Kwietnia 2006 Autor Udostępnij Napisano 2 Kwietnia 2006 czyli założyli ci tą przelotkę? na kleju? jak się trzyma? na razie jeżdżę na trytytce na ramie ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.