Skocz do zawartości
  • 0

sztyca podsiodlowa

Gość arecki

Pytanie

Gość arecki
Napisano

Witam wszystkich!!

Panowie i Panie pilnie prosze o pomoc!!!zakupilem tydzien temu za smieszne pieniadze ostre kolo Lapierra full carbon;))wszystko pieknie dziala, rower toczy sie jak marzenie ale podczas dluzszej przejazdzki stwierdzilem ze siodelko musze nieco podniesc.....i wlasnie nie moge ruszyc ani o cal sztycy!!!wlewalem cole, wd-40, jakis smar w sprayu z teflonem, diesel, i olej do lancucha, i tak przez kolejne 4 dni, i nic!!udalem sie do serisu z mysla ze maja jakis niezawodny sposob na wyjecie sztycy(sam sie boje o rame)proba przez wlozenie w imadlo nie powiodla sie i teraz stanelo na tym ze mam sie zglosic po lykendzie ew. dadza mi znac jesli ja wyjma...moze ktos z Was mial podobny problem i uporal sie z tym bez szkody dla karbonu, jesli tak to baaardzo prosze o rady

dzieki wielkie z gory

pozdrawiam

5 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

• Mod Team
Napisano

Był taki przypadek na forum i kolega poradził sobie za pomocą imadła. Jeśli to zawiodło to proponowałbym przewiercić sztycę, włożyć coś do środka i próbować wykręcić. Wcześniej spróbuj polewać to coca-colą. Jeśli to nie pomoże to spróbuj podgrzać sztycę(nie karbon!!!) i próbować wykręcać.

Swoją drogą nie wiedziałem że te materiały potrafią się zapiec.:woot:

Napisano

:(( sztyca sie poddala imadlu:((zlamala sie po prostu i teraz wystaje z ramy ok 5cm :confused: boje sie teraz cokolwiek z nia robic, moze ktos z Was juz spotkal sie z takim przypadkiem i ma 100%sposob na wyjecie sztycy

dzieki

Napisano

ok, wlasnie wrocilem ze sklepu z 2pakiem coli i zaleje sztyce, jutro po pracy zobacze jaki efekt, oczywiscie zostawie wiadomosc na forum niezaleznie od powodzenia akcji :icon_confused:

pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...