lubicz Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam wszystkich serdecznie, jestem stałym czytelnikiem forum teraz nadszedł czas na zadanie pierwszego pytania. Tłukę się rowerem raczej amatorsko co by bęben brzuszny niwelować. Nadszedł czas na wymianę kasku a'la łupka (pozostał po rolkach) na coś lekkiego z dziurami. Znalazłem taką ofertę na aukcji: http://allegro.pl/oryginalny-profesjonalny-kask-kross-50-ceny-i1612715891.html Fotki z aukcji: Rozmiar L i M - ciekawe czy w cm rozmiar M i L to będzie tyle co mają kaski na stronie krossa. Kask: 69zl + 14 przesyłka Powiem szczerze że zachęca mnie cena i model. Tylko nie wiem czy to nie będzie jakiś bubel. Jak myślicie ,czy ten model to będzie dobry wybór na popołudniowe lekkie jazdy rowerem? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
lczek123 Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Też niedawno stałem przed wyborem kupna kasku (1. w życiu). Zgodnie z uwagami przeczytanymi na forum postanowiłem zrezygnować z zakupu internetowego i kupić kask w normalnym sklepie (Decathlon). Cieszę się, że wybrałem ten sposób, ponieważ okazało się, że kask za 70 (czy tam 90) zł lepiej leżał na mojej głowie niż ten za 120+. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Sonix Napisano 15 Maja 2011 Udostępnij Napisano 15 Maja 2011 Odradzam kupowania kasku bez mierzenia kask kaskowi nie równy i żeby dobrze pasował na głowę trzeba mierzyć. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.