MaverickPL Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 No więc mam tego swojego Analoga i chodzi mi po głowie zmiana kierownicy na nieco bardziej wykręconą. Aktualna nie jest zła, ale brakuje mi trochę zróżnicowania chwytu. Chodzi mi po głowie taka: http://www.fixedfreaks.pl/sklep/kierownice?page=shop.product_details&flypage=flypage.tpl&product_id=210&category_id=20 Ale wciąż się waham, czy to będzie dobra zmiana dla takiego roweru. Przede wszystkim nie jestem pewien, czy zwiększone pochylenie, jakie wymusi kiera nie będzie niewygodne. Po drugie, czy taka kierownica w ogóle będzie pasowała do roweru ? Proszę o poradę. A rowerek bajka, lekki zwrotny, wygodny, jestem bardzo zadowolony z zakupu.
kuba206 Napisano 14 Maja 2011 Napisano 14 Maja 2011 do trikowej geo raczej nie pasuje taka kiera, ale jeśli Ci niewygodnie... a z hamulcami jeździsz? PS. oryginalną kierę możesz przyciąć/zwęzić może się okazać wygodniejsza
MaverickPL Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 a z hamulcami jeździsz? Zostawiłem przedni
Varg Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 skoro ma za mało kombinacji chwytu , to zwężenie kiery na nic się zda
kuba206 Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 nie koniecznie. jak gripy zaczynają już wchodzić na wygiętą część to jest dodatkowy chwyt bo nadgarstki są pod innym kontem(poza tym przynajmniej u mnie na wygięciu kiera jest grubsza i dłonie inaczej chwytają. no i jeszcze można trzymać tak jak za rogi, ale bez rogów a poza tym ja nie wiem jak można jeździć na tak szerokiej kierownicy. węższa jest naprawdę wygodniejsza i może się okazać że mniej męczy i nie potrzeba dodatkowych chwytów.
Varg Napisano 15 Maja 2011 Napisano 15 Maja 2011 dalej to nie zmienia postaci rzeczy , no chyba ,że odcięte kawałki przyklei sobie i zrobi rogi. Też lubie risery , ale na zmiane z byczymi , jak chcesz pozapierdzielać , badź masz podjazd , etc . możesz bardziej się położyć.
MaverickPL Napisano 15 Maja 2011 Autor Napisano 15 Maja 2011 W sumie ta kiera, co teraz jest zła nie jest. Ale zawsze mogłaby być lepsza:) Podobają mi się te fikuśne po prostu
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.