voyteck Napisano 14 Maja 2011 Udostępnij Napisano 14 Maja 2011 Witam, wracając po długim czasie do już zamkniętego tematu: http://www.forumrowerowe.org/topic/39846-opona-terenowa-do-crossa-28/ chciałem powiedzieć, że sytuacja została rozwiązana Obecnie w Unibike Viper została z sukcesem założona Continental Race King 29x2.00 (50-622)(waga kat. 630g), szerokość zmierzona (opona napompowana do ok 3,5bar) to jakieś 47mm czyli mieści się w tylnych widełkach Vipera Opona zakupiona w cykloturze, ale nie wiem, gdzie jest obecnie do dostania, bo to były dwie ostatnie sztuki i wygląda na to że nie jest w tym sklepie już dostępna. Jazda testowa jeszcze przede mną (opony założone godzinę temu), ale mam nadzieję, że nie będę miał specjalnie na co narzekać. Poniżej parę fotek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
jareeq Napisano 16 Czerwca 2011 Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Pierwszy post - więc witam wszystkich @voyteck dzięki za linka - pooglądałem trochę vipery ale uwagę moją przykuł bulls cross swing, więc chyba będę ciągnął w tą stronę - gość w sklepie zamontował mi do niego Specialized 2.00 z 29er więc jakby co - jest to dobra alternatywa jeśli przejdą mi chęci na jazdę po asfaltach :-) W bullsach są standardowo jakieś takie strasznie cienkie 30c (i wyglądają jak w damce) dlatego wstępnie umówiłem się na wymianę na 700x45c też ze Specialized bo kiedyś już na niej jeździłem. Zmierzyłem też z suwmiarką co by się dało do bulsa wcisnąć i w sumie patrząc na wymiar tego Continentala to wszedł by z luzem na jakieś 5-7 mm z tyłu. Swoja droga opona ze speca chyba jest jednak trochę większa - weszła tak na aby aby. Jak się na tych Continentalach jeździ ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
voyteck Napisano 16 Czerwca 2011 Autor Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2011 Hej, no jeździ się lepiej w terenie ale to nic dziwnego - największa zmiana (to to, o co mi chodziło) to jazda na piaszczystym terenie - na poprzednich oponach rower zaczynał pływać, prędkość momentalnie spadała i tyle by było teraz po prostu da się jechać ogólnie ze zmiany jestem b. zadowolony Na asfalcie nie jest tak źle, tyle że teraz mniej muszę dzwonka na pieszych używać bo bardziej mnie słyszą jak jadę - opony trochę wyją (ale to zachęta żeby nie używać za bardzo asfaltów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Coufi Napisano 16 Lipca 2011 Udostępnij Napisano 16 Lipca 2011 Też staram się założyć coś szerszego do mojego crossa, powiedzcie mi, czy aby założyć oponę od 29er do crossa zmienialiście obręcze ? Ja jeżdzę na stockowych obręczach które przyszły z moim giantem x-sport 3. Jak na razie przymierzałem się do smart sam performance 700x45, ale wolałbym założyć coś od 29 jeżeli będzie to możliwe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach More sharing options...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.